Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul vrea să facă un pod peste râul Dâmboviţa

Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un nou pod peste râul Dâmboviţa, valoarea totală a investiţiei fiind de aproape 50 de milioane de lei.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

20.02.2020 - 22:21

“Noi am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii - Pod peste râul Dâmboviţa, pe DN 73 în localitatea Podul Dâmboviţei. Valoarea totală a investiţiei este de 49, 3 milioane de lei, deci peste 10 milioane de euro.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transportului Infrastructurii şi Comunicaţiilor”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a precizat că podul existent în zona respectivă a fost construit în 1886 şi a fost declarat momument istoric.

“Acolo este vorba despre un pod monument istoric şi în condiţiile în care noi nu puteam să intervenim pe acel obiectiv, decizia noastră, cred eu corectă, a fost de a veni cu un alt obiectiv nou.

Este o structură nouă, în locul podului existent, pentru care nu se pot asigura parametrii de viabilitate”, a explicat Lucian Bode, conform News.ro.

El spune că noul pod ar trebui finalizat în mai puţin de 24 de luni.

“Avem o lungime totală de traseu de 750 metri, din care podul are 170 de metri, este un pasaj subteran. Un astfel de obiectiv din punctul meu de vedere trebuie realizat în mai puţin de 24 de luni”, a explicat ministrul Transporturilor.

Comentarii

loading...