27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăEconomieGuvernul vrea să facă un pod peste râul Dâmboviţa

Guvernul vrea să facă un pod peste râul Dâmboviţa

“Noi am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii – Pod peste râul Dâmboviţa, pe DN 73 în localitatea Podul Dâmboviţei. Valoarea totală a investiţiei este de 49, 3 milioane de lei, deci peste 10 milioane de euro.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transportului Infrastructurii şi Comunicaţiilor”, a afirmat ministrul Transporturilor.

El a precizat că podul existent în zona respectivă a fost construit în 1886 şi a fost declarat momument istoric.

“Acolo este vorba despre un pod monument istoric şi în condiţiile în care noi nu puteam să intervenim pe acel obiectiv, decizia noastră, cred eu corectă, a fost de a veni cu un alt obiectiv nou.

Este o structură nouă, în locul podului existent, pentru care nu se pot asigura parametrii de viabilitate”, a explicat Lucian Bode, conform News.ro.

El spune că noul pod ar trebui finalizat în mai puţin de 24 de luni.

“Avem o lungime totală de traseu de 750 metri, din care podul are 170 de metri, este un pasaj subteran. Un astfel de obiectiv din punctul meu de vedere trebuie realizat în mai puţin de 24 de luni”, a explicat ministrul Transporturilor.

Cele mai citite

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă