23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăEconomieGuvernul va mări salariul minim cu 70 de lei brut, anunță ministrul...

Guvernul va mări salariul minim cu 70 de lei brut, anunță ministrul Raluca Turcan

În ședința de miercuri, 13 ianuarie 2021, Guvernul Cîțu va aproba mărirea salariului minim în România cu 70 de lei brut, a anunțat, marți seară, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Salariul minim va fi indexat mâine, în şedinţa de Guvern. Vom adopta Hotărârea de Guvern. Acesta va fi indexat cu 3,1 la sută”, a declarat ministrul Raluca Turcan într-o emisiune la postul Digi 24.

Ministrul Muncii a explicat și cum a calculat Guvernul acest cuantum de creștere a salariului minim, în condițiile în care sindicatele au avertizat, în ultimele săptămâni, că o majorare a salariului minim trebuie să acopere cel puțin rata inflației.

„Au fost două direcţii diferite: una a patronatelor, una a sindicatelor. Patronatele doreau moratoriu, să rămână îngheţat salariul minim, iar sindicatele doreau o creştere până la 2.400 de lei, de la 2.230 de lei. Am găsit o variantă care să fie ancorată în realitate şi anume rata inflaţiei şi creşterea productivităţii. Ţinând cont că a fost un an de criză, productivitatea muncii nu a crescut foarte mult, doar cu 0,8 la sută şi ca urmare majorarea salariului minim va fi de 3,1 la sută, 70 de lei brut”, a argumentat Raluca Turcan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...
Ultima oră
Pe aceeași temă