Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul înființează Casa de Comerț Agroalimentar UNIREA

Guvernul va aproba printr-o hotărâre înfiinţarea Societăţii Naţionale "Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA", a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

29.11.2018 - 12:40

"Prin programul de guvernare ne-am asumat înfiinţarea ca obiectiv înfiinţarea Casei de Comerţ Agroalimentar UNIREA, denumire ce marchează sărbătorirea celor 100 de ani de agricultură şi produse româneşti de înaltă calitate. Adoptăm astăzi un act normativ prin care instituim acest mecanism comercial funcţional capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi producţiei agricole naţionale şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei solemne a Executivului, care are loc la Alba Iulia.

Premierul a adăugat că, astfel, Guvernul continuă "adoptarea măsurilor care vizează stimularea mediului economic autohton şi dezvoltarea unor instrumente de piaţă care să integreze ofertele de afaceri în agricultură".

"Avem în vedere creşterea valorii adăugate şi a capitalizării acestui sector economic important concomitent cu promovarea şi valorificarea produselor autohtone către marile pieţe externe. Politice agricole şi de dezvoltare rurală implementate de Guvernul României au asigurat stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un motor de creştere economică. De asemenea, ne propunem crearea unei surse de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural, odată cu garantarea veniturilor agricultorilor pentru a evita migraţia către mediul urban", a mai spus Dăncilă.

Comentarii

loading...