5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieGuardian Glass furnizează sticla pentru fațadele hotelului Courtyard by Marriott din...

Guardian Glass furnizează sticla pentru fațadele hotelului Courtyard by Marriott din România

Guardian Glass Europe a furnizat sticla pentru  fațadele vitrate ale primulului hotel Courtyard by Marriott din România, inaugurat recent în zona de nord a Bucureștiului. Două tipuri de sticlă diferite au fost furnizate: Guardian Clarity™, o sticlă fără reflexie pentru mai multă transparență și o strălucire redusă care oferă oaspeților vederi clare, fără distorsiuni prin sticlă. Sticla cu control solar Guardian SunGuard® HD Diamond 66 a fost de asemenea aleasă pentru durabilitatea sa ridicată, neutralitatea optică a culorilor, intimitatea și performanța energetică. Studioul de arhitectură Cumulus a ales cele două sticle Guardian Glass datorită calităților estetice, dar și performanței acestora, cu ajutorul cărora a putut realiza anveloparea unor dimensiuni vitrate mari, de până la șase metri.

Exprimarea clară a relației exterior – interior presupunea o sticlă cu dimensiuni mari, care să acopere înălțimea etajelor. Fațadele vitrate ale parterului și etajului 1 au constituit o provocare din punct de vedere tehnic: de la transport, montaj până la detalii de prindere. Cu sticla Guardian Glass am acoperit însă fără probleme dimensiuni verticale ample, de 5 metri la parter și până la 6 metri pentru etajul 1, fără a avea separare pe orizontală”, a explicat Ivona Amariței, arhitect, senior partner Cumulus.

Pornind de la efectul ”sticlă aproape invizibilă” al lui Guardian Clarity, până la aspectul identic cu cel al unui diamant al lui Guardian SunGuard® HD Diamond 66, echipa de arhitecți Cumulus  a combinat creativ cele două sticle pentru a genera gradul de materialitate și permeabilitate a fațadei, de la agitat la neted, de la viu la liniștit.

În zona parterului, acolo unde se află recepția și restaurantul, priveliștea este complet deschisă către exterior datorită sticlei anti-reflexive Guardian Clarity™, având un grad maxim de transparență și claritate, maximizând vizibilitatea și minimizând reflexia luminii.

 
 

 

Pentru etajul 1, care găzduiește sălile de conferințe, arhitecții au ales sticla cu control solar și durabilitate ridicată Guardian SunGuard HD Diamond 66 pentru a oferi un cadru privat, precum și o deschidere pentru priveliști dinspre interior către exterior. 

Am folosit caracteristicile sticlei Guardian Glass pentru a exprima segregarea funcțiunilor după gradul de permeabilitate interior-exterior. Astfel, la parter este utilizată sticla absolut transparentă, fără nicio reflexie – Guardian Clarity™ ceea ce îl face să devină accesibil, fluent și legat de exterior. Iar la etajul 1, unde sunt sălile de conferințe, este utilizată sticla cu coeficient de oglindire puternic – SunGuard® HD Diamond 66 ce lasă să se vadă din interior către exterior, dar nu invers”, a adăugat Ivona Amariței, arhitect, senior partner Cumulus.

Sticla anti-reflexivă Guardian Clarity™ produsă de Guardian Glass permite pătrunderea unei cantități mai mari de lumină, reduce reflexia și este caracterizată de proprietăți optice remarcabile. Creată prin utilizarea celei mai avansate tehnologii, Guardian Clarity este ideală pentru acele proiecte de arhitectură și contexte specifice unde este dezirabilă o transparență deosebită, iar obstacole precum strălucirea și reflexia excesivă sunt depășite.

Comparativ cu sticla standard, Guardian Clarity™ reduce reflexia de la 8% la aproximativ 0,7%, în timp ce crește transmiterea luminii de la 90% la 98%, creând o experiență de vizualizare aproape perfectă, fără distorsiuni prin sticlă.

 

Guardian SunGuard® HD Diamond 66 – sticlă cu control solar și durabilitate ridicată

SunGuard® HD Diamond 66 aduce atributele de îndrăzneț și strălucire proiectelor de arhitectură ale secolului 21 fără a compromite transmisia luminii naturale, distorsionarea culorilor sau priveliștile exterioare, recomandând acest produs prin upgrade estetic și performanță superioară față de sticla pirolitică tradițională.

Claritatea și performanța energetică sunt atributele care recomandă această sticlă arhitecților, proprietarilor, dezvoltatorilor, constructorilor care doresc să creeze o clădire confortabilă, cu o fațadă luminoasă, modernă. Pelicula durabilă, care este bazată pe materiale rezistente, permite utilizarea în soluție monolitică atunci când este aplicată pe suprafața interioară,

(Fotografii realizate de Arthur Țintu. Toate drepturile rezervate)

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă