16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Grupul Eurohold primește un angajament de finanțare de 31 de milioane de dolari

Eurohold, unul dintre cele mai mari grupuri financiare și de asigurări, și-a asigurat un angajament de finanțare de 31 milioane de dolari (26 milioane euro) de la Global Emerging Markets Group (GEM) – unul dintre cele mai mari grupuri de investiții, cu o valoare estimată de 3,4 miliarde dolari, și cu activitatea axată pe piețele emergente din 70 de țări din întreaga lume.

Grupul Eurohold este „compania mamă” a Euroins.

GEM va asigura finanțarea din capitaluri proprii în schimbul unei cote din acțiunile grupului ЕUROHOLD. Fondurile urmează să fie folosite pentru achiziția grupului CEZ în Bulgaria, dar și pentru investiții în dezvoltarea operațiunilor din piața de asigurare – prin activitatea Euroins. Pe termen lung, ЕUROHOLD urmărește să devină unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii financiare și de utilități din Europa Centrală și Europa de Sud-Est.

GEM are aproape 30 de ani de experiență în investiții în întreaga lume, iar până acum a finalizat peste 400 de tranzacții în peste 70 de țări din întreaga lume.

„Ne bucurăm că un investitor global de capital privat, precum GEM, a decis să ni se alăture, să investească în holdingul nostru și să sprijine strategia noastră de investiții. Acordul cu GEM este un semn clar de încredere în managementul și dezvoltarea companiei noastre”, a declarat Vasil Stefanov, directorul de dezvoltare al Eurohold.

La începutul anului 2021, Eurohold a primit ultimele aprobări pentru preluarea a șapte filiale ale grupului CEZ din Bulgaria.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă