26 C
București
vineri, 26 mai 2023
AcasăEconomieGermania ajută subsidiara GAZPROM de la Berlin să nu intre în insolvență

Germania ajută subsidiara GAZPROM de la Berlin să nu intre în insolvență

Germania va plasa Gazprom Germania în administrare pe termen lung, recapitalizând-o cu un împrumut pentru a o proteja de insolvență şi redenuminând-o Securing Energy for Europe GmbH, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

O sursă guvernamentală a declarat că împrumutul, de la banca de investiţii de stat KfW, se va ridica la o valoare cuprinsă între 9 şi 10 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Germania a plasat filiala germană a Gazprom sub controlul statului la 4 aprilie pentru a asigura aprovizionarea cu energie după ce Rusia a invadat Ucraina, potrivit epicnews.ro.

Germania va sprijini subsidiara GAZPROM de la ea din țară să evite să intre în insolvență, deși a anunțat că va rupe legăturile energetice cu Rusia

Noua administrare pe termen lung le permite administratorilor să se concentreze pe asigurarea securităţii aprovizionării, mai degrabă decât pe conservarea activelor proprietarului iniţial.

Germania își propune să taie pentru totdeauna legăturile energetice cu Rusia

Ministrul de externe din Germania, Annalena Baerbock, a vizitat Kievul marți (10 mai), susținând cererea Ucrainei de aderare deplină la Uniunea Europeană și că va rupe legăturile energetice cu Rusia.

„ Aș dori să găsim un răspuns puternic și convingător la dorința dumneavoastră de aderare, chiar dacă nu poate exista o scurtătură pe drumul către aderarea deplină la UE”, a spus Baerbock la Kiev, potrivit Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un cunoscut interlop din Arad, găsit mort în propria locuință chiar în ziua în care ar fi împlinit 48 de ani

Un cunoscut interlop din Arad a fost găsit mort în apartamentul în care locuia, pe strada Cocorilor din municipiu, chiar în ziua în care...

Care sunt factorii care pot influența indicele de masă corporală și cum îi putem controla?

Indicele de masă corporală (IMC) reprezintă un parametru important în evaluarea stării de sănătate și a greutății ideale. Acest articol vă va ghida în...

Noua carte de Marian Godină, Drum fără prioritate este disponibilă la BOOKZONE

Au trecut șapte ani de la cartea fenomen scrisă de Marian Godină, Flash-uri din sens opus, iar astăzi avem vești bune pentru tine, mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă