6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieGarduri la tramvai. Orban vrea să le dărâme, Firea vrea să le...

Garduri la tramvai. Orban vrea să le dărâme, Firea vrea să le păstreze

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban, după ce acesta susținuse că gardurile plasate de-a lungul unor linii de tramvai din București ar trebui demontate.

„În loc să apară aceste benzi dedicate pe marile bulevarde, au apărut gardurile care delimitează zona de circulaţie pentru mijloace auto de tramvaie, care nu au făcut altceva decât să încurce şi mai rău circulaţia în Bucureşti și care, vă spun de acum, trebuie să dăm jos aceste garduri, care au fost o bătaie de joc la adresa oricărui plan de circulaţie şi plan trafic pentru Bucureşti”, a declarat, sâmbătă, liderul PNL, Ludovic Orban.

Duminică, primarul general, Gabriela Firea, i-a dat lui Orban o replică acidă: „Dacă te cheamă Ludovic Orban și ai o reputație și insisti să te dai specialist în garduri și șanțuri, eu zic că ne merităm soarta”.

Primarul Gabriela Firea a amintit că “în toate marile capitale europene există garduri de protecție a liniei de tramvai” și că “în toate studiile specialiștilor în mobilitate se relevă faptul că s-a injumătățit timpul de a parcurge o călătorie din momentul în care linia de tramvai este protejată de un gard”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă