Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fuziunea Eximbank - Banca Românească este complicată

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, marţi, că tranzacţia referitoare la preluarea de către EximBank a 99,28% din Banca Românească de la National Bank of Greece era parafată când a preluat funcţia de ministru, dar fuziunea nu este încă aprobată, fiind ”complicată”.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2020 - 16:14

În iunie 2019, banca de stat EximBank a anunţat că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achizitie a 99,28% din Banca Românească.

Ministrul a precizat că tranzacţia este foar aprobată, nu şi fuziunea.

”Tranzacţia era parafată când am venit eu. Eu vorbesc despre fuziune. Fuziunea nu este încă aprobată de Ministerul Finanţelor. La fuziune mă gândesc dacă rămâne în această formă, acolo sunt mai multe lucruri de discutat.

Această fuziune, între o bancă de stat care nu a avut activitate pe piaţa de retail şi o bancă de retail, care a acţionat pe piaţa românească de retail, cu bune şi rele, în ultimii ani, este complicat de făcut.

Aici ai nevoie de expertiză, de experienţă. Vom mai discuta despre asta”, a spus Cîţu, conform News.ro.

Referitor la cealaltă bancă de stat, CEC Bank, ministrul consideră inadmisibil ca aceasta să nu fie dealer primar la emisiunile de obligaţiuni ale statului, în condiţiile în care a fost capitalizată cu 940 de milioane de lei.

"Mi se pare un lucru interesant ca o bancă din primii zece să nu fie dealer primar. Am rămas în România la şapte dealeri primari. Nu am auzit de la CEC şi nici de la preşedintele CEC să spună că acesta este un obiectv.

Este inadmisibil, după ce statul te capitalizează cu 940 de milioane de lei, să nu faci demersuri să fii dealer primar. Vom mai vorbi despre CEC şi EximBank", a afirmat Cîţu.

Comentarii