Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa se opune reformelor propuse de UE în transportul rutier

Ministrul transporturilor din Franţa, Elisabeth Borne, a declart că aşa-numitul "pachet pentru mobilitate" propus de Uniunea Europeană este inacceptabil, deoarece favorizează un "dumping economic şi social" din partea transportatorilor rutieri din Europa Centrală şi de Est.

Share

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

11.05.2018 - 23:44

"Pieţele noastre sunt larg deschise, dar concurenţa exercitată acolo este adesea neloială. Transportul rutier este evident unul din cele mai bune exemple, a arătat Borne într-o declaraţie de presă alături de omologul său german, Andreas Scheuer. Ea a apreciat că principiul salarizării egale la muncă egală pe acelaşi teritoriu pare natural, iar proiectele discutate în prezent nu respectă această condiţie, scrie Agerpres.

Reprezentanta Franţei a avertizat că nu se pot adopta în grabă reguli care urmează să fie aplicate în UE timp de cel puţin un deceniu şi care corespund unor drepturi reale şi tangibile.

Comisia Europeană a propus ca şoferii profesionişti care tranzitează alte ţări europene decât cea de origine să fie consideraţi ca personal detaşat, salarizat la nivelul local, doar după trei zile în ţara respectivă. Germania şi Franţa cer aplicarea acestui statut din prima zi, iar transportatorii rutieri din estul UE resping ideea de a-şi plăti şoferii la nivelul ţărilor occidentale prin care trec.

Surse diplomatice au declarat agenţiei France Presse că Franţa intenţionează să respingă "pachetul rutier" şi să amâne dosarul până când Austria preia preşedinţia UE, deţinută în prezent de Bulgaria.

Comentarii

loading...