15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFranța refuză reducerea bugetului pentru agricultură a UE

Franța refuză reducerea bugetului pentru agricultură a UE

“O asemenea reducere, drastică, masivă şi lipsită de raţiune, este pur şi simplu de neconceput” şi Franţa “nu va putea accepta nicio scădere a subvenţiilor directe pentru agricultori”, a arătat într-un comunicat Ministerul francez al Agriculturii.

Scăderea prevăzută ar genera “un risc fără precedent pentru viabilitatea exploataţiilor, cu impact periculos asupra veniturilor agricultorilor, pentru care ajutoarele directe constituie o plasă de siguranţă esenţială”, a subliniat ministerul francez.

Guvernul francez susţine “modernizarea şi simplificarea PAC pentru a-i proteja pe agricultori în faţa riscurilor climatice şi a volatilităţii pieţelor mondiale şi pentru a da frâu liber dezvoltării întreprinderilor agricole şi agroalimentare”, se mai precizează în comunicat.

Între propunerile anunţate miercuri, Comisia Europeană a avansat o reducere a subvenţiilor agricole în scopul promovării altor politici. Este vorba de o “reducere moderată a finanţării PAC şi a Politicii de Coeziune, de circa 5% fiecare, pentru a ţine cont de noua realitate a unei Uniuni cu 27” de membri, a menţionat executivul UE în documentul care va declanşa probabil discuţii aprinse între statele membre cu privire la umplerea “golului” de finanţare creat prin ieşirea Marii Britanii, prevăzută pentru anul viitor.

Propunerea de buget trebuie negociată între statele membre şi Parlamentul European.

Franţa este de departe cel mai mare beneficiar al PAC, menţionează Reuters.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă