23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieFrancizarea unei afaceri va trebui testată printr-o unitate-pilot

Francizarea unei afaceri va trebui testată printr-o unitate-pilot

În cadrul Registrul Naţional de Franciză francizorii din România vor putea înregistra gratuit un document de dezvăluire de informaţii (DI) conţinând date statistice despre afacere, pentru antreprenorii interesaţi să-şi deschidă un astfel de business. Registrul urmează a fi creat de Asociaţia Română de Franciză în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

”Dezvoltarea sectorului IMM-urilor este un element esențial pentru creșterea competitivității naționale a României, iar această Ordonanță adoptată de Guvern aduce noi modalități de susținere a spiritului întreprinzător. Clarificarea regimului francizei protejează francizatul și francizorul, în egală măsură. Astfel, cresc șansele ca cei doi parteneri să valorifice avantajos oportunitatea dezvoltării unei afaceri în franciză”, a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.

În unitatea-pilot, timp de un an, francizorul va testa afacerea pe care vrea s-o francizeze, lucru care vine mai ales în sprijinul antreprenorilor aflaţi la început de drum, care vor prelua o afacere deja verificată, precum şi un model de bussines funcţional.

Așadar, există un potențial extrem de mare de afaceri prospere ce pot fi lansate pe piață, iar o firmă în regim de franciză ar putea reprezenta una dintre cele mai bune soluții de dezvoltare a unui business la început de drum, având în vedere valoarea mică a investiției. De aceste oportunități pot beneficia cei care vor aplica anul acesta la Start-Up Nation și anticipăm o concurență mult mai mare, comparativ cu anul trecut, în rândul întreprinzătorilor care, în mod sigur, vor avea idei inovatoare, planuri de afaceri fiabile, coerente, cu previziuni de succes pe mai mulți ani”, a precizat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Proiectul de lege modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei cu modificările şi completările ulterioare, modificând totodată art. 7 pct. 15 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. 

 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă