8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieFPTR solicită suspendarea taxei de promovare turistică în Bucureşti

FPTR solicită suspendarea taxei de promovare turistică în Bucureşti

Aceasta este plătită de turiştii români şi străini care se cazează în Capitală.

FPTR precizează că interdicţiile de călătorie impuse populaţiei în mai multe ţări din lume, pe fondul coronavirusului, au generat o reducere semnificativă a numărului de turişti în hotelurile din Bucureşti.

”Având în vedere interdicţiile şi atenţionările de călătorie impuse populaţiei în mai multe ţări din lume pentru evitarea răspândirii îmbolnăvirii cu Coronavirus, perioadele de carantină impuse de anumite ţări, anularea  zborurilor de către mai multe companii aeriene, evitarea călătoriilor turiştilor români şi străini, a dus la o reducere semnificativă a numărului de turişti în hotelurile din Bucureşti cu toate că tarifele de cazare au scăzut considerabil”, arată FPTR într-un comunicat.

Taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2020 a fost stabilită la o cotă de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în Bucureşti.

”Ca o măsură concretă, de susţinere a activităţii turistice în perioada de criză a cărei evoluţie este imposibil de anticipat, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc a transmis către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Bucureşti adresa nr.1415 prin care a solicitat suspendarea pentru acest an, începând cu 15 martie  2020, a  taxei de promovare stabilită prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr. 723/18 decembrie 2019 prin care s-a instituit o taxă specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti pentru anul 2020 în cota de 2% din venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a unui turist în Bucureşti”, spun reprezentanţii FPTR.

Această taxă de promovare a fost marită pentru anul 2020 prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucuresti Nr. 723/18 decembrie 2019 de la 1% la 2%.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc este o federaţie reprezentativă în turism, având în componenţă angajatori care asigură venituri salariale pentru 37% din forţa de muncă angajată în turism (aproximativ 73.500 salariaţi).

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă