1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeEconomieFoto interviuSting, Robert Redford şi Robert De Niro cer eliberarea unei femei iraniene...

Sting, Robert Redford şi Robert De Niro cer eliberarea unei femei iraniene condamnate la moarte

Sting, Robert Redford, Robert De Niro şi alte staruri din showbiz au adresat o scrisoare deschisă oficialităţilor din Iran prin care solicită eliberarea unei femei iraniene condamnate la moarte prin lapidare, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Iranianca Sakineh Ashtiani, mamă a doi copii, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din lumea întreagă la începutul acestui an, după ce a fost condamnată la moarte prin lapidare, pentru un presupus adulter. Execuţia a fost suspendată de autorităţile iraniene datorită protestelor comunităţii internaţionale.

Numeroşi politicieni de marcă şi staruri din showbiz au cerut eliberarea ei, printr-o scrisoare deschisă, adresată liderului religios al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, dar şi preşedintelui Iranului, Mahmoud Ahmadinejad.

Într-un pasaj extras din această scrisoare, ce a fost publicată pe prima pagină a cotidianului britanic The Times, se afirmă: “Noi, subsemnaţii, cerem Guvernului Iranului să îi elibereze imediat din închisoare pe doamna Ashtiani, fiul ei Sajad Ghaderzade şi avocatul ei Javid Houtan Kian”.

Printre celebrităţile care au condamnat tratamentul la care este supusă Sakineh Ashtiani de Guvernul de la Teheran şi care au semnat această scrisoare deschisă şi află şi actriţele Mia Farrow şi Juliette Binoche.

Cele mai citite

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...

ASF secretizează ilegal informații despre piața asigurărilor

Transportatorii din România, reprezentați de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați (COTAR), au depus o solicitare către Guvern pentru a obliga Autoritatea de Supraveghere...

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...
Ultima oră
Pe aceeași temă