-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeEconomieFoto interviuSting cere legalizarea unor droguri

Sting cere legalizarea unor droguri

Cântăreţul Sting şi actriţa Judi Dench militează, alături de alte personalităţi din Marea Britanie, pentru legalizarea unor droguri uşoare şi dezincriminarea consumatorilor, relatează presa internaţionlă, citată de NewsIn.

Cei doi se numără printre semnatarii unei scrisori adresate premierului David Cameron, care îi cer acestuia să introducă în legalitate o parte a substanţelor interzise.

Petiţionarii spun că legislaţia britanică actuală privind drogurile s-a dovedit nefolositoare pentru societate. Scrisoarea a fost semnată şi de fostul ministru britanic al Apărării, Bob Ainsworth, şi de foşti şefi din Poliţie.

“Nu văd niciun folos în a întocmi dosar penal tinerilor consumatori de droguri. Trebuie să găsim noi metode de abordare a consumului în societatea noastră”, a declarat Sting.

De cealaltă parte, autorităţile britanice se menţin pe poziţie, afirmând că nu au nicio intenţie de legalizare a drogurilor, pentru că acestea sunt dăunătoare.

Anul trecut, peste 80.000 de britanici au fost sancţionate sau condamnate pentru posesie de droguri. Legea din Marea Britanie împarte substanţele interzise în trei categorii, în funcţie de cât sunt de dăunătoare pentru oameni.

Cele mai citite

Predoiu, despre dotarea MAI

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) continuă să-şi doteze forţele cu noi tehnologii şi capacităţi de răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă, care reprezintă o provocare...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...
Ultima oră
Pe aceeași temă