15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuSingura femeie in topul celor mai bine platiti cantareti

Singura femeie in topul celor mai bine platiti cantareti

In urma unui recent clasament, s-a stabilit care sunt cel mai bine platiti cantareti si formatii din show-biz-ul romanesc. Ca urmare, s-a realizat un interesant “TOP-7”, in care figureaza doar o singura solista, si aceasta este Loredana Groza.
Mai intai, trebuie mentionat faptul ca acest top se refera la onorariile pe care cei mai apreciati solisti si formatii le cer la spectacolele in care canta live, la petrecerile organizate, la diferite ocazii, de firme particulare. Si inca un amanunt: pentru aceste onorarii se elibereaza chitante si se platesc impozite. Asa ca acest clasament este unul de valoare pe piata show-biz-ului romanesc si ii include pe cei care sunt platiti cu onorarii de peste 2.500 euro.
Daca pentru a aduce un cantaret din strainatate organizatorii de spectacole din Romania trebuie sa se scotoceasca prin buzunare de cateva sute de mii de euro, vedetele noastre nu depasesc pragul de 10.000 de euro, si asta intr-un caz foarte fericit.
Ovidiu Lipan Tandarica, unul dintre membrii trupei Phoenix, acompaniat de Zece Prajini si Phoenix, ajunge sa castige la un singur concert fabuloasa suma de 10.000 de euro. Pe locul doi in topul celor mai bine platiti cantareti se afla Stefan Banica jr, cu 5.000 de euro.
Loredana Groza cere cel putin 5.000 euro pentru un recital live. Dupa cum se stie, Lori (cum ii spun apropiatii) poate canta muzica populara cu acelasi succes ca muzica usoara, fiind preferata de foarte multi romani, de la tarani pana la oameni de afaceri. Ea este recunoscuta si pentru rezistenta si spiritul sau intreprinzator, stiut fiind, ca un exemplu, ca in noaptea de revelion a sustinut sase concerte la un interval minim de timp unul de altul.
In “TOP-7” figureaza si binecunoscutul Bodo de la Proconsul. Desi el este, acum, ginerele presedintelui Basescu, reusita in afacerile muzicale se datoreaza valorii muzicii pe care o canta. Formatia Proconsul are si o importanta experienta pe piata muzicala occidentala, onorariile lor in strainatate depasind 9.000 euro.
Vama Veche se situeaza, de asemenea, la cote inalte, prin muzica de calitate si prin complexitatea interpretativa a solistului, Tudor Chirila. Onorariile lor sunt cam de 5.000 euro.
Nici Zdob si Zdub nu sunt mai prejos. Ca si Proconsul, primesc onorarii in jur de 9.000 euro. “Zdobii” sunt insa artisti care se respecta, ei refuzand in repetate randuri concerte pentru simplul fapt ca nu aveau conditii sa cante live.
Inca un interpret muzical de valoare se dovedeste, si prin “valoarea de piata”, Stefan Banica jr. El este pe placul ambelor sexe, care il apreciaza ca pe un romantic plin de dinamism si pe deasupra, ca si Tudor Chirila, este un indragit actor.
Voltaj este alt nume de mare impact printre trupele romanesti. Despre ei se spune ca sunt “o trupa care iti garanteaza succesul”. Muzica lor “este cu mesaj, energica, cantabila, dinamica”. Iar pe piata muzicala au fost prezenti constant, cu noi discuri si single-uri de mare succes. Onorariile lor sunt de peste 5.000 euro.
Si in sfarsit, dar nu ultimii, Holograf. Ei cuceresc publicul de orice varsta si se simt in largul lor si cu doar 100 de spectatori, dar si cu peste 10.000 de fani dezlantuiti la concerte. Despre Holograf se spune ca este formatia “cu care nu risti aproape nimic”. Valoarea onorariilor lor este de peste 5.000 euro si se apreciaza ca si peste cinci ani vor avea o mare valoare.
Se estimeaza, de asemenea, ca, in conditiile in care firmele particulare organizeaza tot mai multe petreceri, onorariile prezentate acum au toate sansele sa se… dubleze.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă