3.8 C
București
sâmbătă, 14 decembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuNotorietatea trebuie folosita in scopuri nobile

Notorietatea trebuie folosita in scopuri nobile

Am invitat-o in redactie pe actrita franceza de origine romana Camillia Rhodes impreuna cu sotul ei jurnalist si scenarist, aflati in Romania in vacanta. Fosta Miss a Universitatii din Bucuresti (in 1998), 1.72 m, 54 kg, 85-63-90 cm, blonda cu ochi verzi nu a abandonat modelling-ul, chipul ei identificandu-se cu produse – fie vestimentare, fie cosmetice – ale unor campanii precum Fashion, Eau de femme, Redground, Belle Epoque, Black & White, Retromobile. Ii plac animalele, natatia, voleiul pe plaja, tenisul si-si petrece mult timp in aer liber. Are domiciliul pe Coasta de Azur, la 15 km de Cannes, unde ea si sotul si-au cumparat o casuta inconjurata de o gradina plina de flori.

– Esti cunoscuta in lumea artistica internationala drept Camillia Rhodes, care nu este nici numele tau romanesc, nici cel frantuzesc, rezultat din casatoria cu un jurnalist francez. Ce-i cu acest pseudonim anglofon?
– Sunt o mare admiratoare a regizorului american David Lynch si, daca i-ati vazut filmul „Mulholland Drive”, atunci veti intelege…

– Te-ai aflat in vacanta in Romania intr-o perioada caniculara…
– M-am bucurat sa regasesc Romania, de data asta sub un soare torid, pentru ca, in urma cu vreo doi ani, cand am mai fost la Constanta, era iarna si Marea Neagra inghetase.

– Vacanta fiind pe sfarsite, ce proiecte ai la intoarcerea in Franta?
– Tocmai am primit un telefon de la agentul meu, ca am un casting pentru filmul „Taxi 4”, si-mi face mare placere sa-l reintalnesc pe Samy Naceri, un actor foarte iubit in Franta, protagonistul seriei de comedii „Taxi”, pentru ca am jucat in „Taxi 3”. Si, imediat cum ajung acasa, incep filmarile la un scurtmetraj pentru televiziune, in care personific o profesoara de limba engleza.

– Pentru ca vorbesti mai multe limbi straine…
– Da, pe langa engleza, vorbesc si italiana, limba inimii mele, greaca si, se subintelege, romana, avand in vedere originile mele. Ma simt imbogatita spiritual jucand, fie teatru, fie film, in mai multe limbi straine. Insa, in clipa asta imi vin in minte doar cuvinte in libaneza. Am trait doi ani la Beiruth si sunt foarte miscata de ceea ce se intampla in Liban, unde mi-am facut multi prieteni. Am contribuit si eu la donatiile care se strang prin Crucea Rosie din Franta si as dori ca ajutoarele sa ajunga la cei care au nevoie de ele.

– Ce factori pot influenta cariera unui actor?
– Sunt mai multi. Talentul conteaza, ca si munca pe care o depui in pregatirea fiecarui rol, dar e foarte important, de asemenea, sa ai un agent care sa te reprezinte. Ar fi minunat sa-ti poti valorifica sansa momentului, sa prinzi norocul din zbor.

– Dintre actorii romani, pe cine iubesti?
– O ador pe Maia Morgenstern, iar dintre barbati imi place Marcel Iures. Dintre actorii de comedie, imi plac foarte mult Toma Caragiu, Dem Radulescu, Marin Moraru, si lista e foarte lunga.

– Cat de mult poate intra presa in viata privata a unui actor?
– Mi se pare ca exista o curiozitate pozitiva cand actorul este chestionat despre modul in care si-a construit un rol. Dar, referindu-ma la presa de specialitate, am impresia ca exista o confuzie intre viata personala a actorului si personajul pe care il interpreteaza la un moment dat.

– Este o intruziune daca jurnalistul intreaba despre familie, casa, masina, catei etc.?
– Da, in sensul acesta, da. Inteleg ca presa vrea sa raspunda curiozitatii publicului, care ar dori sa stie cat mai multe amanunte despre vedete, dar totul pana la o limita.

– De exemplu, ai vrea sa vorbesti despre animalutele tale?
– Da. Iubesc animalele. Am un motan, Bobitz, pe care l-am lasat unei prietene, la Marsilia, si un caine, Yambo, un Jack Russel adorabil, care ma insoteste pretutindeni, inclusiv la filmari. Incerc sa ma implic concret in apararea drepturilor animalelor si, in acest sens, Fundatia Brigitte Bardot m-a legitimat drept delegat benevol. E important sa ne folosim notorietatea in scopuri nobile, pentru animale, pentru oameni, pentru natura, intrucat impartim aceeasi planeta.

1997 Conservatorul de Arta Dramatica din Constanta; 2005 Doctorat in traduceri „Aer cultural roman” Universitatea Provence; turnee teatrale cu companii franceze si italiene; roluri titulare in „Titanic vals” si „O scrisoare pierduta”, la Compania romana Pontus Euxin; filmografie: „Le Zygs” (France 2), „Laura” (M6), „Hors de prix” (cinema), „Quatre etoiles” (cinema), „Adele et Kamel” (France 2), „The Statement” (cinema), „Un ete de canicule” (France 2), „Dock 13” (M6), „Taxi 3” (cinema).

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Tema Conferinței UNESCO WPFD de la București, 5-7 mai 2025 – Impactul inteligenței artificiale asupra jurnalismului și media 

Tema Zilei Internaționale a Libertății Presei (București, 5-7 mai 2025) va fi ”Impactul inteligenței artificiale asupra jurnalismului și media” La 12 decembrie a.c., a avut...

Tema Conferinței UNESCO WPFD de la București, 5-7 mai 2025 – Impactul inteligenței artificiale asupra jurnalismului și media 

Tema Zilei Internaționale a Libertății Presei (București, 5-7 mai 2025) va fi ”Impactul inteligenței artificiale asupra jurnalismului și media” La 12 decembrie a.c., a avut...

Sorin Ioniță, președinte Expert Forum: Franţa şi Polonia şi-au exprimat neîncrederea în serviciile româneşti de informaţii

Preşedintele think-thank-ului Expert Forum, Sorin Ioniţă, a semnalat o mişcare importantă la nivelul aliaţilor României: Franţa şi Polonia şi-au exprimat neîncrederea în serviciile româneşti...
Ultima oră
Pe aceeași temă