18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuMaria Ilieva - exuberanta, provocatoare si plina de viata

Maria Ilieva – exuberanta, provocatoare si plina de viata

Maria Ilieva s-a nascut la 1 decembrie 1977 in cochetul orasel Veliko Tarnovo intr-o familie de muzicieni, prin urmare, era normal sa se indrepte spre muzica. Incepe sa studieze pianul la numai 5 ani si apoi canta in corul de copii Buratino. Studiaza la Universitatea de Economie, se specializeaza in domeniul asigurarilor, dar muzica ramane principala ei preocupare chiar si in studentie, formand grupul High si ulterior devenind solista grupului Kafee. Nu se multumeste cu atat, isi doreste o cariera solo, prin urmare, se lanseaza cu singleul “Moon Dream” in 2001 ce se transforma intr-un adevarat fenomen in industria pop din Bulgaria. Intra in topul celor mai frumoase femei, devine reprezentanta Pantene Pro-V si lanseaza un al doilea album ce contine single-ul “What Does it Take”, ce ajunge pe prima pozitie in topul TvMM – “Top 20”, la doar zece zile de la lansare. De asemenea, i-a fost decernat titlul de “Cel mai bun performer” de catre televiziunea nationala bulgara, BNT si “MeloTvMania”, iar Bravo Radio (Varna) i-a acordat Mariei titlul de “Cel mai bun stil feminin”. In 2005, Maria a fost aleasa sa modereze cel mai popular reality show din Bulgaria, si anume “Star Academy”. Spre sfarsitul anului a lansat melodia “Stolen Love”, in duet cu faimosul interpret bulgar Vladimir Ampov Grafa. Aflata pentru prima data in Romania, va canta marti pentru noi la Pantene Beauty Awards, la Teatrul National, ora 20,30, si ne-a acordat un interviu in exclusivitate.

– Avand in vedere faptul ca ai fost crescuta intr-o familie de muzicieni si ca toata viata te-a preocupat muzica, cum se face ca ai absolvit o facultate economica?
– Mi-a placut foarte mult matematica si, pentru ca am dorit sa-mi dezvolt personalitatea in mai multe domenii, am decis sa urmez aceasta directie. Fireste, de la matematica, un pas logic a fost Facultatea de Economie. In fond, muzica e matematica, asa cum matematica are cifre, muzica are note muzicale, se aseamana. Toata armonia se bazeaza pe matematica.

– Cum ti se pare Romania?
– Sunt pentru prima data in Romania, am venit sambata si am sa plec miercuri, dupa ce am sa cant pe 23 mai la Pantene Beauty Awards. Imi place foarte mult aici, am fost in mai multe cluburi si am fost incantata de viata de noapte bucuresteana, de oamenii foarte prietenosi care m-au facut sa ma simt binevenita. Sper sa ma reintorc. Totul e sa am succes. Cred ca, daca toti artistii ne-am uni fortele pentru a face proiecte impreuna, am schimba idei, ne-am imbogati, ne-am usura viata. Eu apreciez foarte mult artistii romani, sunt incantata cate au realizat, unii dintre ei canta in Bulgaria.

– Care sunt artistii tai preferati din Romania? Am observat ca ai castigat foarte multe premii, care este aspiratia ta cea mai importanta, tinta spre care tinzi?
– Morandi, Aktiv, sigur ca si O-Zone, cel mai mult. Sa fiu eu cu adevarat, sa am audienta din ce in ce mai mare. La mine muzica vine din interior, nu exista granite in muzica, planurile mele includ colaborari cu diferiti artisti. Este important pentru mine sa simt admiratia si dragostea publicului, dar, cand criticii te apreciaza, te simti inspirat, iti dai seama ca munca ta e valoroasa, pentru ca ei au anumite repere dupa care te evalueaza.

– Esti casatorita sau ai un prieten?
– Nu sunt casatorita, sunt libera, dar am un prieten. Sa spunem ca simt ca sunt iubita si fericita sa ofer la randul meu dragoste.

– Stiu ca ai fost in SUA pentru a filma un videoclip la single-ul “What Does it Take”, clasat pe locul I in TvMM Top 20. Ai filmat cu americani sau cu echipa din Bulgaria? Care sunt diferentele intre a filma in Bulgaria si a filma in America?
– Am stat atunci in SUA 10 zile pentru acest videoclip, trei au fost filmarile propriu-zise, restul pregatirile. Am fost foarte impresionata de profesionistii americani, eram pentru prima oara in America (acum ma duc destul de des), erau 12-15 oameni care se ocupau de mine, ma tratau ca pe un star, doi directori, stilisti, coafori, machiori, designeri, plus echipa de filmare, toti erau americani. Ei au traditie in filmari, sunt foarte responsabili in tot ceea ce fac, organizati, rapizi, stiu clar ce au de facut. Intre timp s-au facut progrese mari si in Bulgaria, dar mai invata inca.

– Stiind ca ai castigat un concurs de coafura la Pantene Beauty Awards in Bulgaria si ca ai intrat in topul “For Him Magazine” al celor mai frumoase femei, cat de mult conteaza felul in care arati si cat de mult iti influenteaza cariera?
– Este foarte important aspectul, dar nu este mai important ca talentul. Pana la urma cantaretul e cantaret.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă