31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO+FOTO Cine este femeia care l-a făcut să demisioneze pe ministrul britanic...

VIDEO+FOTO Cine este femeia care l-a făcut să demisioneze pe ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, şi-a anunţat demisia, miercuri seară, după ce a fost ținta unor acuzaţii de abuz sexual, informează BBC citată de Mediafax.

Michael Fallon și-a motivat demisia explicând că nu a îndeplinit standardele comportamentale aşteptate pentru funcția de ministru.

La începutul acestei săptămâni, Fallon şi-a cerut scuze public pentru că a pus mâna pe genunchiul jurnalistei radio Julia Hartley-Brewer în anul 2002.

Gestul ministrului a fost catalogat de către femeia în cauză drept "uşor amuzant".

"O serie de acuzaţii au apărut în legătură cu mai mulţi parlamentari în ultimele zile, inclusiv despre comportamentul meu anterior. Multe dintre acestea sunt false, dar accept că în trecut nu m-am ridicat la standardele ridicate cerute în cadrul forţelor armate. Am reflectat asupra poziţiei mele şi, prin urmare, demisionez din funcţia de ministru al Apărării. A fost un privilegiu să fiu ministru al Apărării în ultimii trei ani şi jumătate", a precizat Fallon în scrisoarea de demisie înaintată premierului Theresa May.

Ministrul britanic al Apărării a subliniat că este momentul potrivit pentru o demisie şi că regretă anumite acţiuni din trecut.

"Mentalitatea s-a schimbat de-a lungul anilor, ceea ce ar fi putut fi acceptat acum 15 ani, acum este în mod evident inacceptabil. Parlamentul trebuie să se analizeze, iar premierul a spus foarte clar că trebuie să fie îmbunătăţit comportamentul şi trebuie să protejăm personalul de la Westminster împotriva oricăror acuzaţii de hărţuire. […] Cred că dacă privim cu toţii în trecut, întotdeauna există lucruri pe care le regreţi, pe care le-ai fi făcut altfel", a mai spus Fallon.

Un număr tot mai mare de femei şi bărbaţi care lucrează în Parlamentul britanic s-au plâns de un comportament inadecvat al parlamentarilor, fiind încurajaţi de acuzaţiile de abuz sexual aduse împotriva producătorului de filme de la Hollywood Harvey Weinstein.

Theresa May a apreciat "modul serios" în care Michael Fallon şi-a luat în considerare poziţia şi "exemplul special pe care doreşte să-l acorde pentru militari, femei şi ceilalţi". Premierul britanic a precizat că vor fi luate măsuri dure atunci când există acuzaţii şi dovezi privind abuzuri sexuale în cadrul Parlamentului britanic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:49

Ministru: Bilanțul morților a ajuns la 26 în incendiile de vegetație din Algeria

Un ministru din Algeria a făcut public bilanțul morților, ce a ajuns la 26, în incendiile de vegetație ce au cuprins țara africană. Numărul victimelor...

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...

Cozi la spitale după explozia moscheii din Kabul

S-au format cozi la spitale după explozia moscheii din Kabul de miercuri seara, camerele de la urgență fiind solicitate cu mai mulți răniți, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă