1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO+FOTO Cine este femeia care l-a făcut să demisioneze pe ministrul britanic...

VIDEO+FOTO Cine este femeia care l-a făcut să demisioneze pe ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, şi-a anunţat demisia, miercuri seară, după ce a fost ținta unor acuzaţii de abuz sexual, informează BBC citată de Mediafax.

Michael Fallon și-a motivat demisia explicând că nu a îndeplinit standardele comportamentale aşteptate pentru funcția de ministru.

La începutul acestei săptămâni, Fallon şi-a cerut scuze public pentru că a pus mâna pe genunchiul jurnalistei radio Julia Hartley-Brewer în anul 2002.

Gestul ministrului a fost catalogat de către femeia în cauză drept "uşor amuzant".

"O serie de acuzaţii au apărut în legătură cu mai mulţi parlamentari în ultimele zile, inclusiv despre comportamentul meu anterior. Multe dintre acestea sunt false, dar accept că în trecut nu m-am ridicat la standardele ridicate cerute în cadrul forţelor armate. Am reflectat asupra poziţiei mele şi, prin urmare, demisionez din funcţia de ministru al Apărării. A fost un privilegiu să fiu ministru al Apărării în ultimii trei ani şi jumătate", a precizat Fallon în scrisoarea de demisie înaintată premierului Theresa May.

Ministrul britanic al Apărării a subliniat că este momentul potrivit pentru o demisie şi că regretă anumite acţiuni din trecut.

"Mentalitatea s-a schimbat de-a lungul anilor, ceea ce ar fi putut fi acceptat acum 15 ani, acum este în mod evident inacceptabil. Parlamentul trebuie să se analizeze, iar premierul a spus foarte clar că trebuie să fie îmbunătăţit comportamentul şi trebuie să protejăm personalul de la Westminster împotriva oricăror acuzaţii de hărţuire. […] Cred că dacă privim cu toţii în trecut, întotdeauna există lucruri pe care le regreţi, pe care le-ai fi făcut altfel", a mai spus Fallon.

Un număr tot mai mare de femei şi bărbaţi care lucrează în Parlamentul britanic s-au plâns de un comportament inadecvat al parlamentarilor, fiind încurajaţi de acuzaţiile de abuz sexual aduse împotriva producătorului de filme de la Hollywood Harvey Weinstein.

Theresa May a apreciat "modul serios" în care Michael Fallon şi-a luat în considerare poziţia şi "exemplul special pe care doreşte să-l acorde pentru militari, femei şi ceilalţi". Premierul britanic a precizat că vor fi luate măsuri dure atunci când există acuzaţii şi dovezi privind abuzuri sexuale în cadrul Parlamentului britanic.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă