Actor, scenarist, regizor, dansator de stepp si un mare comedian, Dan Puric s-a nascut pe 12 februarie 1959 in orasul Buzau. Spiritual, plin de temperament, ai putea spune despre el ca este un om cu multe fete, multe fatete si un mare caracter.
Dan Puric a absolvit Institutul de Arta Teatrala in anul 1985, la clasa regretatului profesor Dem Radulescu. A jucat in sase filme de lungmetraj si a avut un mare succes cu piesa "Costumele” in anul 1999 la Teatrul Nottara, dupa care a jucat intr-o alta piesa, “Made in Romania”, a carei premiera a avut loc in Germania, in anul 2001, piesa pentru care a obtinut Premiul special pentru performanta in teatrul nonverbal, la Gala Premiilor UNITER 2002.
Au urmat multe alte premii, multe alte piese de exceptie, printre care "Don Quijote”, "Vis” si un mare succes care a avut loc in luna ianuarie 2006 pe scena Teatrului National I.L. Caragiale, "Idolul si Ion Anapoda”, in regia marelui profesor Ion Cojar.
In aceasta piesa Dan Puric detine rolul-"cheie”, el interpretandu-l pe Ion Anapoda, un personaj cu un comportament atipic, dar atipic nu in sensul de accident psihologic, ci de un om care isi rezerva o mare parte din viata mai mult meditand decat facand, un om cu un anumit un punct de vedere asupra vietii si care, in contact cu ceilalti, devine amuzant, devine de neinteles, dar este picatura de sensibilitate de care fiecare societate are nevoie. Este un fel de Pygmalion, un Pygmalion in termeni romanesti, mai putin doctor si distant ca cel al lui Bernard Shaw si mai modulat pe armonii romanesti.
"Idolul si Ion Anapoda” – ne spune Dan Puric – reprezinta repertoriul romanesc si nu orice repertoriu, ci unul interbelic, un repertoriu care nu mai este la moda, ceea ce este foarte bine, pentru ca moda de texte noi inclina spre patologie. "Idolul si Ion Anapoda” este o piesa care face bine sufletului romanesc.