4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăEconomieFoto interviuCătălin Măruţă, pus la zid pentru difuzarea unor imagini cu victima violului...

Cătălin Măruţă, pus la zid pentru difuzarea unor imagini cu victima violului din Vaslui. Cum se apără

După ce a difuzat imagini cu adolescenta violată de şapte băieţi din Vaslui, realizatorul emisiunii TV „La Măruţă”, Cătălin Măruţă, a fost pus la zid de mai multe voci, între care şi cea a avocatei victimei. Măruţă s-a apărat, miercuri, printr-un mesaj postat pe Internet în care precizează că postul Pro TV are acorduri scrise atât de la tânără, cât şi de la mama acesteia pentru imaginile difuzate.

Citeşte şi: Inspecția Judiciară, sesizată în cazul tinerilor cercetați în libertate după ce o violat o elevă

„Fata a stat în altă cameră în timpul intervenției în direct. Totuși, în timpul interviului, ea a cerut să apară pe post. Pe pauză de publicitate, i-a spus reporterului că își dorește să apăra pentru a mulțumi, fiind copleșită de mesajele și încurajările primite. Am fost informați că își dorește să apăra și să vorbească și am decis să mergem mai departe cu ea, luând în considerare mai multe lucruri: este majoră, și-a dat acordul în scris și au trecut 8 luni de la incident timp în care ea a făcut terapie psihologică și a mers la școală, viaţa ei redevenind aproape la normal. După cum s-a văzut și în emisiune, după pauză publicitară ea a stat lângă reporter și și-a transmis mesajul de mulțumire: <<Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul pe care mi-l acordați>>”, a scris Măruţă în mesajul publicat pe Internet.

De asemenea, realizatorul TV  a subliniat că victima nu a fost întrebată detalii despre evenimentul petrecut în urmă cu opt luni.

În plus, Măruţă a spus că tânăra îşi doreşte să mai facă terapie, iar echipa emisiunii i-a promis că o va ajuta, întrucât au primit mesaje de la mai mulţi psihologi care vor să o ajute gratuit.

În privinţa avocatei Mioara Donosă, care l-ar fi rugat să nu difuzeze imagini cu victima, Măruţă spune că decizia finală de a apărea sau nu pe micul ecran i-a aparţinut tinerei. „Nu am de unde să ştiu ce au vorbit, dar pot să vă spun că victima şi mama ei au luat decizia de a apărea fiind informate de avocată în legătură cu drepturile lor. Avocata a mai spus că i-aş fi promis că voi proteja identitatea mamei. Nu este adevărat. Am avut o singură conversaţie telefonică în care ea a spus că vrea să intre prin telefon şi că primeşte ameninţări de la alte posturi de televiziune pentru că îşi doresc atât de mult interviuri încât o linşază public. În direct am sunat-o, aşa cum am stabilit, dar avea telefonul închis”, a spus Cătălin Măruţă.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a citi mesajul integral transmis de Cătălin Măruţă.

Pe 10 noiembrie 2014, fata a fost violată de șapte tineri pe un câmp din apropierea localității Văleni, până când și-a pierdut cunoștința.

Inițial, cei șapte tineri au fost arestați preventiv, după care magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus ca ei să stea în arest la domiciliu, iar în luna iunie 2015 au fost eliberați sub control judiciar, întrucât arestul la domiciliu a fost declarat neconstituțional. 

 

Cele mai citite

Ministrul Sănătății din Africa de Sud, despre Omicron: „Nu intrați în panică”

Ministrul Sănătății din Africa de Sud spune că „nu este absolut necesar să intrați în panică” din cauza noii variante de coronavirus, Omicron. Cu...

Omicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a făcut victime

Varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în mai multe țări din Europa. Nouă state au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană și...

Maroc a închis granițele! Zeci de români blocați în țară cer ajutor

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă