3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăEconomieFoto interviuActorul Catalin Mocan este noul frontman Kumm

Actorul Catalin Mocan este noul frontman Kumm

Semne bune noul an are pentru trupa clujeana Kumm, una dintre cele mai indragite de catre iubitorii de rock alternativ si progresiv. 2006 ii aduce un nou solist vocal: timisoreanul Catalin Mocan. Este urmarea deciziei renuntarii, in octombrie, la Dan Byron, excelent muzician, dar prea ocupat cu… Urma, noul sau proiect.
Luna trecuta, in perioada repetitiilor pentru insusirea repertoriului, muzicienii s-au aflat intr-o faza foarte creativa, care a dus la compunerea a noua piese noi, practic baza urmatorului album. O scurta prezentare a noului frontman al trupei, pana acum practic un necunoscut, dar pe care colegii sai, ca si managerul lor, Ernesto Bianchi, mizeaza tare mult: nascut in februarie 1978, debuteaza pe scena la varsta de numai 3 ani cu piesa „Tot asa ma bate gandu'…”, probabil efectul lipsei de crestere intr-o cresa. Absolvent al Facultatii de Teatru, in timpul studiilor joaca in numeroase spectacole ale Nationalului din Timisoara, Teatrului Maghiar din Timisoara – turneu in Ungaria, urmat de spectacol la Bucuresti. Spectacolul de licenta s-a jucat la Viena, la invitatia Teatrului Pygmalion. Dupa aceea, intr-un exces de pragmatism, da admitere la Stiinte Economice, intra, invata, termina si… atat. Spune insa: „In tot acest timp am ascultat muzica, am cantat, intai singur, apoi alaturi de altii. Asa se face ca in ultimii trei ani am cantat cu o trupa brit-sound din Timisoara, Persona. Despre Kumm nu am decat cuvinte incisive – in sensul cel mai pozitiv, motiv pentru care am raspuns chemarii lor: „Vii, cantam, iar daca nu ne simtim OK cantand, bem o bere, ne imprietenim si asta e”… Din fericire am baut mai multe beri! Am si facut impreuna vreo cinci piese noi, vor fi si pe album, si in cantari”. De acum inainte activitatea trupei se va desfasura sub „umbrela” agentiei Underdog Management. Primele concerte din 2006, in care va putea fi vazut la lucru noul component, vor avea loc miercuri, 25 ianuarie, in Music Pub din Cluj, si sambata, 28 ianuarie, pentru fanii din Bucuresti, la Laptaria lui Enache. Printre perspectivele lui 2006 se numara: inregistrarea noului album in luna martie si un nou turneu in Germania in luna aprilie, precum si un turneu de concerte acustice in mai multe orase din Romania, impreuna cu „colegii” de la Luna Amara.

Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă