3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeEconomieFoto interviuA murit Alicia Rhett, celebră pentru rolul din „Pe aripile vântului” (1939)

A murit Alicia Rhett, celebră pentru rolul din „Pe aripile vântului” (1939)

Actriţa Alicia Rhett, cunoscută mai ales pentru rolul din filmul „Pe aripile vântului” (Gone With The Wind – 1939), a murit vineri, în Charleston, Carolina de Sud, la vârsta de 98 de ani, au declarat oficialii azilului de bătrâni unde artista locuia.

Actriţa i-a dat viaţă personajului India Wilkes, sora lui Ashley Wilkes, în filmul „Pe aripile vântului”, bazat pe romanul scriitoarei Margaret Mitchell, câştigătoare a premiului Pulitzer .

“Cu adevărat o femeie frumoasă, pasiunea ei pentru arte şi iubirea pentru Charleston au fost de neegalat. Alicia a fost o doamnă blândă”, a declarat Bill Trawick, preşedinte al Bishop Gadsden Episcopal Retirement Community din Charleston, unde actriţa locuia din 2002.

Alicia Rhett s-a născut la data de 1 februarie 1915, în Savannah, Georgia, şi s-a mutat în Charleston cu mama sa, după ce tatăl său a murit în Primul Război Mondial. A fost pasionată de pictură şi ilustraţii, realizând portrete ale colegilor săi de platou, înclusiv ale celor cu care a jucat în filmul „Pe aripile vântului”

Dintre actorii care au jucat în „Pe aripile vântului” din 1939 mai sunt în viaţă Olivia de Havilland, în vârstă de 97 de ani, care a interpretat personajul Melanie Hamilton, Mary Anderson, în vârstă de 93 de ani, care a portretizat-o pe Maybelle Merriweather şi Mickey Kuhn, în vârstă de 81 de ani, care i-a dat viaţă personajului Beau Wilkes.

Cele mai citite

Peste 4 milioane de colete livrate de Sameday România în primele zile de Black Friday

Sameday, compania  de curierat care a introdus livrarea la easybox în România, a înregistrat rezultate remarcabile în cadrul campaniei de Black Friday 2023. Cu...

Topul municipiilor care dau cei mai mulți bani pe luminițele de Crăciun

Tot mai multe orașe au început pregătirile pentru sărbători. În ciuda restricțiilor cu cheltuielile impuse de Guvern, unii primari nu fac rabat de...

Israelul anunță că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii trecute că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat...
Ultima oră
Pe aceeași temă