15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieFostă șefă de la Curtea de Conturi, numită în CA al Electrica

Fostă șefă de la Curtea de Conturi, numită în CA al Electrica

Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Elena Doina Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber.
În perioada 1980 – 1997, Doina Dascălu a ocupat diferite poziţii în cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi în cadrul Curţii de Conturi a României, iar din 1997 şi până în 2001 a fost director general – Direcţia Generală Legislaţie Impozite Indirecte şi secretar general adjunct – Departamentul Politica Impozitelor şi Administrarea Veniturilor, din Ministerul Finanţelor.
Din 2001 până în 2005, Doina Dascălu a îndeplinit succesiv funcţiile de expert parlamentar şi consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaţilor – Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare, iar în perioada 2005-2008 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice – Departamentul Buget.
În octombrie 2008 a fost numită de Parlamentul României în funcţia de Consilier de Conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României pentru un mandat de 9 ani.
În prezent ocupă funcţia de Consilier de Stat în aparatul de lucru al Prim-Ministrului şi este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA din octombrie 2017.
Grupul Electrica oferă servicii unui număr de peste 3,6 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord,  Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă