Fostă șefă de la Curtea de Conturi, numită în CA al Electrica

Elena Doina Dascălu a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Electrica SA, pentru un mandat de un an, în cadrul şedinţei de luni, informează compania printr-un comunicat.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2018 - 20:26

Consiliul de Administraţie al Electrica SA este compus din şapte membri: Elena Doina Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle Malard De Rothschild, Bogdan Iliescu şi Willem Jan Antoon Henri Schoeber.
În perioada 1980 - 1997, Doina Dascălu a ocupat diferite poziţii în cadrul Ministerului Finanţelor Publice şi în cadrul Curţii de Conturi a României, iar din 1997 şi până în 2001 a fost director general - Direcţia Generală Legislaţie Impozite Indirecte şi secretar general adjunct - Departamentul Politica Impozitelor şi Administrarea Veniturilor, din Ministerul Finanţelor.
Din 2001 până în 2005, Doina Dascălu a îndeplinit succesiv funcţiile de expert parlamentar şi consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaţilor - Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare, iar în perioada 2005-2008 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice - Departamentul Buget.
În octombrie 2008 a fost numită de Parlamentul României în funcţia de Consilier de Conturi şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României pentru un mandat de 9 ani.
În prezent ocupă funcţia de Consilier de Stat în aparatul de lucru al Prim-Ministrului şi este membru al Consiliului de Administraţie al Electrica SA din octombrie 2017.
Grupul Electrica oferă servicii unui număr de peste 3,6 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord,  Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

Comentarii