Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii ar putea obține bani de la UE prin intermediul vecinilor bulgari

România este cunoscută prin capacitatea ei foarte redusă de a absorbi fonduri europene.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.11.2017 - 01:23

România este cunoscută prin capacitatea ei foarte redusă de a absorbi fonduri europene.

Situația s-ar putea ameliora dacă firmele românești ar intra în parteneriat cu firme din Bulgaria - țară care este deja campioană la fonduri euopene.

Ideea unui asemenea parteneriat transfrontalier a fost lansată, miercuri, de Evgeny Angelov, fost adjunct al ministrului bulgar al Economiei, în prezent președinte al unei asociații a oamenilor de afaceri bulgari.

"Următorul pas ar fi acela ca proiectele să fie transfrontaliere, nu într-o singură țară, cum se întâmplă de obicei în prezent", a spus Evgeny Angelov.

El a precizat că în Bulgaria sunt deja active firme din țările vecine acesteia, inclusiv din România.

La rândul lui, Kim Kreilgaard, reprezentant al Băncii Europene de Investiții (BEI), a confirmat că această instituție poate finanța și proiecte transfrontaliere.

"Susținem atât industriile tradiționale, cât și conectările transfrontaliere", a spus Kim Kreilgaard, aducând ca exemplu noul gazoduct care leagă Polonia și Lituania.

Cei doi oficiali au făcut aceste precizări în cadrul unei conferințe, organizate la Lisabona, pe tema investițiilor în tehnologia digitală.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...