Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fonduri europene pentru îmbunătăţirea calităţii aprovizionării cu apă, în Cluj şi Sălaj

Fondul de Coeziune investeşte 275.7 milioane de euro pentru îmbunătăţirea aprovizionării cu apă potabilă şi pentru ameliorarea serviciilor de colectare şi de tratare a apelor uzate din judeţele Cluj şi Sălaj, anunţă Comisia Europeană.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 19:59

Datorită acestui proiect finanţat de UE, aproape 240.000 de locuitori vor avea apă potabilă mai bună.

Comisarul pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella, a declarat: „Toată lumea ar trebui să aibă acces la apă potabilă bună. Prin acest proiect de coeziune, UE investeşte în sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor, protejând totodată mediul şi reducând pierderile de apă. Iată o excelentă concretizare a demersurilor UE pentru cetăţeni.”

Proiectul va creşte de la 79% la 95% procentul de racordare a populaţiei din zonă la reţeaua de aprovizionare cu apă potabilă. Lucrările vor extinde alimentarea cu apă potabilă prin utilizarea unor surse controlate microbiologic.

Ele includ, de asemenea, modernizări ale instalaţiei de tratare a apei de la Gilău, reabilitarea sursei de apă subterană de la Floreşti, din Cluj, şi construcţia sau reconstrucţia unor reţele a căror lungime totalizează aproape 1.550 km. Finalizarea proiectului este prevăzută în iulie 2023, conform Mediafax.

Comentarii