Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Stirea Zilei

Fondul Proprietatea a cerut insolvenţa Poştei Române

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a respins, miercuri, propunerea Fondului Proprietatea de declanşare a insolvenţei Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2017 - 15:16

În continuare, Compania Poșta Română va beneficia de un program de finanţare din bugetul Ministerului Comunicațiilor.

Ministrul Şova s-a întâlnit cu o delegaţie a Fondului Proprietatea, acţionar minoritar la Poşta Română, pentru a-i prezenta ultimele acţiuni desfăşurate pentru capitalizarea operatorului de servicii poştale şi pentru a atrage fondul în procesul de capitalizare.

„Discuţiile de astăzi au eşuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR şi a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net”, arată un comunicat al ministerului.

Propunerea a fost respinsă de ministrul Lucian Şova care susţine că redresarea Poştei Române va fi făcută în ciuda obstrucţionărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua.

Fondul Proprietatea a dat în judecată compania Poşta Română, în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul minoritar.

FP contestase schimbarea membrilor Consiliului de Administrație, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea Fondului.

În bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

Comentarii

loading...