10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFocarul de la Spitalul Militar Focşani a fost stins

Focarul de la Spitalul Militar Focşani a fost stins

În Spitalul Militar Focşani au fost confirmaţi cu Covid-19 un număr de 30 de cadre medicale şi 13 angajaţi din rândul personalului auxiliar. 

“La Spitalul Militar de Urgenţă «Dr. Alexandru Popescu» din Focşani activitatea medicală se desfăşoară în condiţii normale, asigurându-se servicii medicale complete atât spitaliceşti, prin diagnosticarea şi tratarea urgenţelor medico-chirurgicale, cât şi ambulatorii destinate personalului militar, familiilor acestora şi cetăţenilor judeţului Vrancea.

Spitalul este complet operaţional, după ce focarul epidemiologic a fost stins şi au fost restabilite circuitele funcţionale şi executate proceduri de dezinfecţie de nivel înalt, prin nebulizarea tuturor spaţiilor şi igienizare completă.

Activitatea medicală se desfăşoară în condiţii optime de siguranţă pentru întreg personalul medical şi pacienţii care se adresează spitalului, iar personalul care a fost iniţial infectat cu virusul SARS-COV-2 a primit aviz epidemiologic pentru reintrarea în activitate, după ce rezultatele a minim două serii de teste RT PCR au fost negative”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale, citat de News.ro.

În rândul angajaţilor acestui spital, o femeie de 48 de ani, personal auxiliar, confirmată cu coronavirus, a murit.

Din cele 43 de persoane confirmate cu COVID-19, 30 au fost declarate vindecate. Probleme de sănătate au în continuare trei cadre medicale, care sunt internate în secţii de boli infecţioase.

Alte 9 cadre medicale aşteaptă ca ultimele teste să iasă negative, pentru a fi declarate vindecate. Acestea se află în izolare la domiciliu, starea lor de sănătate fiind bună.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă