Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Cîțu: "România va contracta un împrumut, "al doilea ca mărime din istoria României"

Vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, este ferm convins că România va contracta un împrumut pentru ca țara să nu se prăbușească. Politicianul liberal susține că are informații că suma este a doua ca mărime din istoria țării noastre.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.01.2018 - 14:36

"Criza românească", o certitudine! Trebuie să ştiţi adevărul. Un povestitor, care lucrează într-o instituţie într-o ţară adevărată, partener strategic al României, mi-a arătat un document. L-am citit şi sunt două concluzii importante. Una aţi mai auzit-o enunţată de mine, dar a doua este informaţie bombă. Partenerii noştri strategici au dat verdictul. România este în criză. O criză care va ajunge la nivel de alertă la jumătatea acestui an”, a scris vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, pe Facebook.

Florin Cîţu a afirmat că la Davos „partenerii noştri” vorbesc despre o „criză romanească” în trei dimensiuni: „criza politică şi instituţională”, „criza economică profundă generată de dezechilibre economice vizibile şi uşor de anticipat” şi „criza morală a societăţii româneşti”.

Cele trei dimensiuni ale “crizei româneşti” oferă motive de îngrijorare atât din punct de vedere al intereselor economice ale partenerilor noştri, dar si din punct de vedere geostrategic şi al funcţionării statulului de drept, spune vicepreşedintele PNL.

 
Florin Cîţu afirmă că îşi doreşte ca măsurile sugerate de material respectiv să nu fie aplicate niciodată României.

„Prestaţia lamentabilă, a nu mai puţin de 2 guverne PSD în doar 12 luni, a generat o profundă criză de comunicare şi credibilitate în ochii partenerilor noştri occidentali. Atacul la legile justiţiei a întregit tabloul care arată că România nu este guvernată”, a spus Cîţu.

Florin Cîţu afirmă că MFP pregăteşte o echipă de negociatori pentru a contracta un împrumut, „al doilea ca mărime din istoria României”.

„Şi acum bomba. Ministerul Finanţelor Publice pregăteşte echipa de negociatori pentru a contracta un împrumut mare. Al doilea ca mărime din istoria României. Dragnea şi Valcov nu ne spun, înca, de unde vor lua împrumutul. FMI+BM+CE (dobanzi mai mici, dar reforme mai dure şi control) sau un grup de bănci private cu legături strânse cu o ţară vizitata recent de Liviu Dragnea (sic!)?”, scrie Cîţu.

Liberalul afirmă că Liviu Dragnea va contracta acest împrumut pentru ca România să nu se „prăbuşească”, adăugând că liderul PSD ar trebui întrebat dacă va face un refrendul înainte de a lua împrumutul.

„România este în CRIZĂ şi deja se vorbeşte în mediile occidentale de aşa numita "criză românească" (vezi lipsa României de la Davos, bulgarii sunt acolo). Iar pentru a nu ne prăbuşi, Dragnea va lua un împrumut mare. Întrebarea pe care ar trebui să i-o puneţi toţi lui Liviu Dragnea: Dragnea, ai de gând să faci un referendum înainte să iei acest împrumut (al doilea ca mărime din istoria României)?”, scrie Cîţu.

Comentarii

loading...