Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cu restaurantele închise, reprezentanții HoReCa au ajuns la capătul răbdării.

Florin Cîțu: Din punct de vedere economic, mâine aș da drumul restaurantelor

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, este un susținător al redeschiderii restaurantelor în spațiile închise, industria HoReCa fiind unul dintre sectoarele economice importante.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2020 - 13:10

Florin Cîțu spune că din punct de vedere economic păstrarea interdicției de a funcționa în cazul unităților de alimentație publică din spațiile închise reprezintă o pagubă importantă atât în bugetele patronilor cât și la bugetul de stat.

„Este clar că este un sector afectat şi, dacă mă întrebaţi pe mine, din punct de vedere economic, şi aici vorbesc doar din punct de vedere economic, mâine aş da drumul restaurantelor. Dar nu este doar economic, aici este vorba şi de sănătate şi de aceea întotdeauna această decizie trebuie luată împreună. Este foarte important, din punct de vedere economic, avem nevoie de acest sector să fie sănătos şi puternic şi pe picioarele lui. Domnul premier a anunţat că s-ar putea să se deschidă de la 1 septembrie, susţin întru totul deschiderea.”, a afirmat Florin Cîţu marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, preluat de News.ro.

Premierul Ludovic Orban va avea în cursul după-amiezii o discuție cu reprezentanții industriei ospitalității în care se încearcă o redeschidere, fie ea și doar parțială, în acele zone ale țării unde numărul de noi cazuri se menține în trend descendent și la valori mici.

Comentarii