Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Cîţu: Dăncilă şi Teodorovici să vină în Parlament, să explice OUG 114

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că fostul premier Viorica Dancilă şi fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, trebuie să explice în Parlament, în cadrul unei comisii de anchetă, de ce ”au aruncat economia României în haos”, în decembrie 2018, cu OUG 114.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

04.02.2020 - 15:09

OUG 114, anunţată în decembrie 2018 de ministrul Finanţelor de atunci, Eugen Teodorovici, şi de fostul consilier guvernamental Darius Vâlcov, a cuprins o serie de măsuri economice controversate, care au fost aspru criticate de mai multe organizaţii şi asociaţii din cadrul mediului de afaceri.

Marţi, Cîţu a anunţat că trebuie date explicaţii referitoare la acea măsură.

”Viorica Dancilă şi Eugen Teodorovici TREBUIE să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114. Ale cui interese le reprezentau? Cine dorea distrugerea economiei naţionale?”, a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

El a atras atenţia că OUG 114 a fost nocivă pentru companii dar şi pentru cetăţeni, iar guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru ”a salva România”.

”Un singur exemplu astăzi - suprataxarea sistemului bancar. Efectul a fost cel pe care l-am anticipat din decembrie 2018 - a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că “susţin” programul Prima Casa. Dinamica creditului în economie a scăzut de la 8% pe an în decembrie 2018 la 6,6% în decembrie 2019”, a scris Cîţu.

Cîţu a mai spus că a eliminat 90% din OUG 114, incusiv suprataxarea sistemului bancar şi a atras atenţia că avansul economiei este strâns legată şi de accesul rapid al companiilor şi al cetăţenilor la surse de finanţare moderne.

”Va urma.. lista este lungă. Şi de miniştri dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!”, a mai scris ministrul, conform News.ro.

Comentarii

loading...