29.3 C
București
joi, 16 septembrie 2021

Florin Cîțu: Avem o revenire a economiei în V și rata șomajului a scăzut

„Am trecut peste perioada dificilă martie – mai, acum avem o revenire a economiei în V şi rata şomajului a scăzut. Sunt sectoare în economie care îşi revin greu şi acolo trebuie să menţinem acele măsuri cum ar fi şomaj tehnic, IMM Invest. Ştim care sunt sectoarele unde revenirea este mai greoaie, dar încercăm să intervenim.”, a spus Florin Cîțu luni seara la B1 TV.

Ministrul Finanțelor nu a ratat ocazia din a-i ataca pe cei din PSD cu privire la acuzațiile acestora că PNL pregătește după alegerile parlamentare majorări de taxe și creșterea TVA.

„Ce mă miră este acest tupeu al pesedişitilor, după ce ani de zile au crescut taxele, au modificat de 500 de ori codul Fiscal, vin şi spun că astăzi au soluţii. Noi am eliminat taxe în România, supraacciza la carburanţi şi suprataxarea contractelor part time. Mai mult, am eliminat TVA defalcat care a distrus companii în România, le-a băgat în faliment şi am eliminat Ordonanţa 114 în care se taxau toate sectoarele din economie. Am rambursat TVA la începutul anului, mai mult cu 3 miliarde decât au rambursat ei şi avem şi venituri în luna octombrie, cu aproape 10% faţă de luna octombrie anul trecut.”, a adăugat Florin Cîțu.

Ultima oră
Pe aceeași temă