Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Florin Cîțu a anunțat suma cu care a fost suplimentat bugetul Sănătății

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că suma alocată suplimentar Ministerului Sănătăţii în cadrul rectificării bugetare este de 3,11 miliarde de lei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2020 - 21:29

Întrebat de premierul Ludovic Orban, în debutul şedinţei de Guvern de vineri, cu ce sumă a fost suplimentat bugetul Sănătății, Cîțu a răspuns: „La Ministerul Sănătăţii creșterea e de 3,114 miliarde pe sold, special pentru Ministerul Sănătăţii”.

Ministrul Finanțelor a precizat că suma de 1,1 miliarde de lei este destinată plăţii salariilor personalului medical. „În domeniul Sănătăţii, 1,1 miliarde de lei pentru asigurarea fondurilor necesare pentru asigurarea plăţii salariilor personalului din unităţile sanitare publice, 500 de milioane pentru medicamente, cu şi fără contribuţie personală, 800 de milioane de lei în plus la plata indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate şi vreau să vă spun că în acest an am plătit cele 3 miliarde pentru stocuri de anul trecut, am plătit încă 2,4 miliarde şi mai adăugăm 800 de milioane (pentru decontarea concediilor medicale, n.r.). Şi mai sunt 200 de milioane de lei cheltuieli de personal la Ministerul Sănătăţii pentru sporuri, pentru condiţii de pericol deosebit la DSP”, a explicat Florin Cîţu.

În urma detaliilor oferite de ministrul de Finanţe, premierul l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dacă suma totală alocată acestui sector în cadrul rectificării bugetare acoperă necesarul din domeniu, iar ministrul Sănătăţii a răspuns afirmativ.

Comentarii