Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fiscul a publicat lista persoanelor fizice datoare la bugetul statului. Robert Negoiță, în top

Fiscul a publicat lista persoanelor fizice datoare la bugetul statului, precum și la asigurări sociale, șomaj și sănătate. Aceasta include peste 11.000 de cetățeni, fiind luate în calcul sumele mai mari de 15.000 de lei.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.06.2018 - 20:11

Printre datornici figurează Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, cu obligații fiscale de peste 238,3 milioane de lei, din care 232,6 milioane lei reprezintă sumă necontestată. Un alt nume prezent pe listă este al lui Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5, cu 139.339 de lei, această valoare nefiind contestată.

Lista face referire la situația datoriilor la 31 martie 2018. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că în ultimii 5 ani contribuabilii persoane fizice au acumulat datorii la stat în valoare de "14-15 miliarde de lei" iar ministerul pe care îl conduce se gândeşte la un "mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an"

"Contribuabilii persoane fizice au datorii către Stat de 14-15 miliarde de lei acumulate in ultimii cinci ani. Finanţele vor ca măcar o parte să fie achitate în acest an. Am vorbit de acest lucru la începutul acestui an, când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili", a spus ministrul.

El a afirmat că îşi doreşte ca "undeva prin toamnă" să existe "o centralizare a acestor informaţii fiscale pentru ca fiecare contribuabil să aibă această imagine". "După care e normal, ca şi stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar şi contribuabilul trebuia sa ştie foarte bine legea şi să plătească faţă de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an", a mai spus Eugen Teodorovici.

LISTA poate fi consultată AICI.

Comentarii

loading...