12.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Firma Chimcomplex raportează pe primul trimestru un profit net de 119 milioane de lei

Firma Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, raportează pentru primul trimestru din anul 2021 un profit net de 119 milioane de lei și o cifră de afaceri de 497 milioane de lei.

În primele trei luni din anul 2021, Chimcomplex a realizat producții record, evidențiindu-se în mod special volumele din fabrica de polioli cât și confirmarea poziției de cel mai mare producător național de hidrogen.

Producția lunară de polioli a depășit pentru prima dată în istoria combinatului de la Râmnicu Vâlcea 10,000 tone pe lună, iar acest trend va continua tot anul, indică un comunicat de presă publicat de Chimcomplex la data de 28 mai 2021.

“Chimcomplex a lucrat la capacitate maximă pentru a produce polioli, pe fondul creșterii vânzărilor la nivel național și internațional. Rezultatele puternice din primul trimestru ne-au oferit lichidități suplimentare pe care le-am folosit pentru a face investiții și rambursări anticipate ale datoriilor. Suntem încrezători în viitorul nostru și continuăm să facem investiții semnificative pentru a ne susține planurile pe termen lung. Suntem mândri că munca noastră, pune România pe un loc important pe harta producției chimice mondiale”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă