16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Start carierei în IT

Start carierei în IT

Persoanele interesate de a se pregăti la nivelul standardelor pieţei de muncă actuale şi de a obţine un job în IT&C pot urma programele educaţionale ale proiectului „Start Cariera în IT”.

Proiectul „Start Cariera în IT” va cuprinde patru programe educaţionale în 2011, care se aliniază direct la cerinţele angajatorilor de pe piaţa IT&C. Astfel, participanţilor li se va oferi pregătire pentru posturile cu cea mai mare căutare în România, respectiv network security specialist, PHP developer, mobile apps programmer şi network administrator. „Am plecat de la premisa că joburile obţinute în urma acestor programe vor fi de nivel entry-level. Pe scurt, publicul nostru ţintă este definit din studenţi şi tineri cu vârste de până la 30-35 de ani, însă se pot face excepţii pentru persoanele care doresc să se recalifice în cadrul proiectului nostru”, ne-a precizat Cristina Chiana, manager al proiectului din partea Credis Academy.

Între 900 şi 1.900 euro

Programul va fi lansat în luna martie, când se vor forma primele grupe care vor fi de maximum 12 persoane pentru fiecare program în parte, iar următoarele serii vor începe în lunile iunie şi octombrie. Înscrierile se vor face online pe site-ul „Start Cariera în IT”. „În urma înregistrării pe site, vom organiza un interviu de selecţie. Ne dorim ca fiecare participant să înţeleagă faptul că pentru aceste programe este nevoie de un angajament fără de care nu putem să pornim împreună la drum”, susţine Chiana, care spune că fiecare program are la bază un sistem de selecţie bazat pe cunoştinţele preliminare ale viitorilor participanţi.

Pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, cei care vor opta pentru unul din cele patru programe vor trebui să achite o taxă cuprinsă între 900 şi 1.900 euro. Preţul este în funcţie de numărul de certificări şi cel al cursurilor stabilite pentru fiecare program. Mai multe informaţii se pot obţine de pe site-ul proiectului start.cariera.it, care va fi lansat în perioada următoare.

Beneficii
1. Cursurile din domeniile IT&C şi certificările internaţionale aferente sunt extrem de căutate pe piaţa muncii;

2. Şansa de a răsplăti resursele ¬temporale şi financiare investite prin garantarea unui internship la o companie de profil;

3. Facilitarea găsirii unui loc de muncă cu ajutorul direct al unei companii de recrutare, care, pe parcursul întregului program, va oferi participanţilor seminarii de ¬dezvoltare personală şi de pregătire în vederea obţinerii postului vizat.

4. Programul se aliniază direct la cerinţele angajatorilor de pe piaţa IT&C, oferind pregătirea pentru posturile cu cea mai mare căutare în Romania, în baza cărora au fost definite programele Network Administrator, Network Security Specialist, Mobile Apps Programmer şi Web Developer.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă