Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Semnalele unui şef protectiv (2)

Dacă vom acorda atenţie felului în care vorbeşte un şef, tonului vocii, gesturilor, posturii şi expresiilor faciale, putem identifica rapid dacă este unul protectiv în contextul mediului profesional. ...

Share

Mihaela Stroe 0 comentarii

20.02.2011 - 22:15

Dacă vom acorda atenţie felului în care vorbeşte un şef, tonului vocii, gesturilor, posturii şi expresiilor faciale, putem identifica rapid dacă este unul protectiv în contextul mediului profesional.

Gesturi

Veţi observa la tipul de şef protectiv gesturi deschise ale mâinilor, cu palmele şi braţele la vedere tot timpul. Prin acest tip de gesturi deschise şi largi, el ne indică faptul că nu are nimic de ascuns, ne arată că îi acceptă pe ceilalţi şi că doreşte să interacţioneze cu ei. În interacţiunile directe cu cei din echipa sa, şeful protectiv arată că îl interesează aceste persoane, întorcându-se cu tot corpul în direcţia lor. Vă puteţi da seama de acest lucru, urmărind vârfurile picioarelor sale.

Postura

Gesturile deschise, o postură dreaptă, dar relaxată, gesturi clare ale mâinii sunt doar câteva exemple de semnale nonverbale care arată siguranţa de sine. Un birou sau o masă ar putea crea o barieră care îi împiedică pe oameni să se deschidă şi să vorbească liber. De aceea, de cele mai multe ori, şeful protectiv nu se ascunde în spatele lor. Astfel, el stă într-o postură deschisă şi relaxată. Daca există situaţia în care este nevoit să stea la masa de discuţii, poziţia sa va fi întotdeauna cea de colaborare, aşezându-se lângă persoanele cu care discută, nu de confuntare, faţă în faţă.

Expresii faciale

Gesturile prezentate mai sus sunt însoţite clar de expresii faciale deschise, mai ales de o privire directă şi de un contact vizual constant. Şeful protectiv menţine contactul vizual pentru a le arăta celor din jur că este atent şi pentru a le putea citi expresiile feţei.

Toate semnalele nonverbale prezentate până acum vă pot ajuta să înţelegeţi modul de gândire, sentimentele şi intenţiile şefului protectiv. De ce este important să le acordaţi atenţie în relaţiile voastre cu astfel de şefi? Pentru că, astfel, veţi putea utiliza tehnica oglindirii cu aceştia, folosind acelaşi tip de limbaj şi făcând aceleaşi semnale nonverbale. Acordându-vă mişcările corpului cu cele ale şefului protectiv, veţi putea intra pe aceeaşi lungime de undă cu acesta şi veţi stabili relaţii excelente de comunicare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...