13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Semnalele unui şef protectiv (2)

Semnalele unui şef protectiv (2)

Dacă vom acorda atenţie felului în care vorbeşte un şef, tonului vocii, gesturilor, posturii şi expresiilor faciale, putem identifica rapid dacă este unul protectiv în contextul mediului profesional.

Gesturi

Veţi observa la tipul de şef protectiv gesturi deschise ale mâinilor, cu palmele şi braţele la vedere tot timpul. Prin acest tip de gesturi deschise şi largi, el ne indică faptul că nu are nimic de ascuns, ne arată că îi acceptă pe ceilalţi şi că doreşte să interacţioneze cu ei. În interacţiunile directe cu cei din echipa sa, şeful protectiv arată că îl interesează aceste persoane, întorcându-se cu tot corpul în direcţia lor. Vă puteţi da seama de acest lucru, urmărind vârfurile picioarelor sale.

Postura

Gesturile deschise, o postură dreaptă, dar relaxată, gesturi clare ale mâinii sunt doar câteva exemple de semnale nonverbale care arată siguranţa de sine. Un birou sau o masă ar putea crea o barieră care îi împiedică pe oameni să se deschidă şi să vorbească liber. De aceea, de cele mai multe ori, şeful protectiv nu se ascunde în spatele lor. Astfel, el stă într-o postură deschisă şi relaxată. Daca există situaţia în care este nevoit să stea la masa de discuţii, poziţia sa va fi întotdeauna cea de colaborare, aşezându-se lângă persoanele cu care discută, nu de confuntare, faţă în faţă.

Expresii faciale

Gesturile prezentate mai sus sunt însoţite clar de expresii faciale deschise, mai ales de o privire directă şi de un contact vizual constant. Şeful protectiv menţine contactul vizual pentru a le arăta celor din jur că este atent şi pentru a le putea citi expresiile feţei.

Toate semnalele nonverbale prezentate până acum vă pot ajuta să înţelegeţi modul de gândire, sentimentele şi intenţiile şefului protectiv. De ce este important să le acordaţi atenţie în relaţiile voastre cu astfel de şefi? Pentru că, astfel, veţi putea utiliza tehnica oglindirii cu aceştia, folosind acelaşi tip de limbaj şi făcând aceleaşi semnale nonverbale. Acordându-vă mişcările corpului cu cele ale şefului protectiv, veţi putea intra pe aceeaşi lungime de undă cu acesta şi veţi stabili relaţii excelente de comunicare.

Mihaela Stroe
Mihaela Stroehttp://mihaela-stroe
Drd. Mihaela Stroe, expert in limbaj nonverbal
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă