10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Românii se înghesuie pe site-urile de reduceri

Românii se înghesuie pe site-urile de reduceri

În prezent, peste 40 de site-uri de reduceri operează în online-ul românesc, aproximativ 90% dintre acestea procesând plăţile prin intermediul platformei mobilPay, deţinută de Netopia Sistem.

Datele companiei arată că numărul tranzacţiilor pe aceste site-uri a crescut masiv în ultimele luni, în luna februarie fiind realizate peste 70.000 de plăţi online cu cardul, faţă de aproximativ 20.000 în decembrie.

De la începutul anului numărul site-urilor de reduceri practic a explodat, ajungând în prezent la peste 40 astfel de platforme. 35 dintre acestea procesează plăţile prin intermediul serviciului nostru. Dacă până de curând acoperau doar Capitala, în ultima perioadă au început să apară şi site-uri care se adresează oraşelor din provincie, precum Ploieşti sau Piteşti“, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Fenomenul reducerilor online a însemnat în perioada decembrie-februarie aproape o dublare lunară a numărului de tranzacţii incheiate pe aceste site-uri. Astfel, în luna ianuarie au fost procesate aproximativ 40.000 de plăţi, comparativ cu 20.000 de tranzacţii în luna decembrie.

În februarie, mobilPay a procesat mai mult de 55.000 de tranzacţii realizate pe site-urile de reduceri, în timp ce volumul total al acestora s-a ridicat la peste 70.000. Cele mai atractive oferte pentru cumpărători au fost cele pentru restaurante, cafenele, cosmetice sau saloane de înfrumuseţare“, a explicat Eram.

Valoarea plăţilor realizate pe site-urile de reduceri în luna februarie s-a ridicat la peste 600.000 de euro, iar economiile pe care internauţii le-au realizat prin intermediul acestora au fost cel puţin egale cu această sumă, în condiţiile în care discount-ul mediu oferit este de 70%.

Reducerile extrem de mari, chiar şi de 99% în unele cazuri, duce la apariţia impulsului de a cumpăra imediat, iar dorinţa este atât de mare, încât românii au trecut peste suspiciunile plăţii online cu cardul. Depăşirea acestei temeri nu poate să fie decât benefică pentru comerţul online din România“, a adăugat Eram.

În ciuda creşterii puternice din ultima perioadă a numărului site-urilor de reduceri, reprezentantul Netopia Sistem apreciază că, începând cu a doua jumătate a anului există riscul să apară primele falimente în piaţa de profil.

Acest ritm de creştere a numărului de site-uri de reduceri se va mai menţine cel puţin o periodă, dar se va ajunge la o saturare a pieţei, chiar din acest an. Anul viitor, pe vremea aceasta, este posibil sa existe un număr de site-uri mai mic decât acum“, consideră directorul Netopia Sistem.

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă