Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preţ RECORD pentru un TIMBRU. Cu cât s-a vândut Capul de Bour

Un timbru din seria Cap de Bour s-a vândut cu un preţ record.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2015 - 16:10

Un timbru din seria Cap de Bour s-a vândut cu un preţ record.

Licitaţia a pornit de la 10.000 de euro, iar preţul de adjudecare a fost 26.000 de euro.

Piesa de colecţie, cu valoarea nominală de 27 de parale, a fost emisă la data de 15 iulie 1858 (simultan cu timbrul “Cap de bour” de 54 de parale).

Timbrul s-a vândut la 29 septembrie 2015 la Bucureşti, la o licitaţie denumită  “România iluministă – de la Brâncoveanu la Cuza”.

Aceste timbre sunt extrem de rare, fiind emise într-un tiraj de numai 6016 exemplare, din care doar 3691 vândute. Capetele de Bour au fost un pas important spre independența Moldovei față de imperiul Otoman, care la acel moment nu permitea Țărilor Române nici un fel de libertate instituțională sau economică, cum ar fi moneda proprie, însemnele sau drapelul.

Emiterea primelor timbre a fost o dovadă a modernizării accelerate prin care au trecut Principatele Române după anul 1850.

Mărcile “Cap de bour” Acest timbru reproduceau stema Moldovei - capul de bour înscris într-un cerc, urmat de o goarnă poștală, o stea în cinci colțuri și legenda "porto scrisori", scrisă cu litere chirilice.

Fiecare timbru avea trecută și valoarea nominală, de 27, 54, 81 sau 108 parale. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...