Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Legea dării în plată, promulgată. Principalele prevederi

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că a promulgat Legea dării în plată, modificată de Parlament. Astfel, Legea va fi publicată, tot joi, în Monitorul Oficial, a mai spus șeful statului, în cadrul unei conferințe de presă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 28.04.2016 - 14:45

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că a promulgat Legea dării în plată, modificată de Parlament. Astfel, Legea va fi publicată, tot joi, în Monitorul Oficial, a mai spus șeful statului, în cadrul unei conferințe de presă.

El a adăugat că legea reexaminată de Parlament este în regulă. "Această lege a ajuns iniţial la mine şi am retrimis-o în Parlament cu câteva observaţii. La momentul respectiv, după părerea mea, legea nu a fost foarte bine elaborată. Parlamentul a luat în considerare aceste consideraţii, a modificat legea corespunzător şi mi-a retrimis legea în forma nouă. Am apreciat faptul că Parlamentul a ţinut cont de observaţiile mele şi consider că legea în forma în care a ajuns la promulgare este în regulă", a spus şeful statului.

Legea prevede că la momentul încheierii contractului pentru transferul de proprietate, respectiv la data pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive, va fi stinsă orice datorie a debitorului faţă de creditor, acesta din urmă neputând solicita sume de bani suplimentare.

Cele mai importante modificări vizează eliminarea din proiectul de lege privind darea în plată a programului "Prima Casă" şi ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro. O altă modificare prevede că legea se aplică şi în cazul persoanelor care au fost executate silit. 

Potrivit proiectului, nu pot beneficia de prevederile sale cei care au fost condamnaţi printr-o hotărâre definitivă pentru infracţiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii. 

Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuinţe îşi pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor. 

Citește și: 

 Deputații au aprobat Legea dării în plată. Suciu: Legea nu are un caracter social atât de pronunţat cât ar fi dorit Guvernul

Sondaj: Cine ar trebui să beneficieze de Legea dării în plată

Plafonul la Legea dării în plată creşte la 250.000 euro, Prima Casă nu e inclusă

Dacian Cioloș, despre Legea dării în plată: Trebuie să vizeze cazurile sociale

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...