Premierul Tudose, după moartea Stelei Popescu: Nu era bine să aibă o pensie mai mare?

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că mulți dintre monștrii sacri ai scenei nu o duc foarte bine, din cauză că trăiesc din pensii.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2017 - 23:46

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, că mulți dintre monștrii sacri ai scenei nu o duc foarte bine, din cauză că trăiesc din pensii, informează Agerpres.

"România de astăzi este mai săracă, noi toți, ca români, suntem mai săraci, mult mai săraci", a declarat Tudose, la Antena 3, referindu-se la decesul actriței Stela Popescu.

Totodată, șeful Executivului s-a întrebat dacă nu ar fi fost bine ca acești artiști să aibă pensii mai mari.

"Mulți dintre acești monștri sacri ai scenei nu o duc foarte bine, trăiesc din pensie, nu toți au mai fost activi, nu le-a mai permis vârsta. Nu credeți că era bine să aibă o pensie mai mare? Noi tot le creăm statui și ne gândim la ei cu ochii în lacrimi după ce dispar, am uitat să ne bucurăm de ei cât îi avem", a spus Tudose.

El a precizat că la nivelul Guvernului este în lucru un program referitor la zona de Cultură din România.

"Am început împreună cu colegii să gândim un program, cu ministrul Culturii, legat de Centenar. (...) Să revenim un pic la partea de cultură în România, la dragul de a citi o carte, de a te duce la teatru, lucruri care au ieșit din firesc. Ne aducem aminte de niște oameni de genul acesta în momente foarte triste. (...) Ne-am întâlnit săptămâna trecută cu editorii de carte, cu librarii, sunt niște cifre absolut dezolante. Vorbești la o carte, o carte bună, de tiraj de 3.000 de exemplare. (...) E dezolant", a mai afirmat Tudose.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...