13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Liderul pieţei de echipamente de protecţia muncii vrea afaceri de 22,5 mil....

Liderul pieţei de echipamente de protecţia muncii vrea afaceri de 22,5 mil. euro

Renania, cel mai important furnizor de echipamente de protecţia muncii din România, şi-a planificat vânzări cu 22% mai mari faţă de 2010, în valoare de 22,5 mil. euro.

Compania este furnizor de soluţii integrate şi complete pentru protecţia muncii şi derulează operaţiuni de import, distribuţie şi export.

Reprezentanţii Renania mizează în 2011 pe consolidarea forţei de vânzări, pe restructurarea portofoliului de produse şi pe optimizarea condiţiilor şi surselor de achiziţii.

Renania activează în domeniu de 15 ani şi este deţinută de către fraţii Orlando şi Roland Szasz. “Piaţa a cunoscut o contracţie puternică în 2008 şi 2009 şi o stabilizare în 2010. Există însă constrângeri importante pe costuri – preţurile materiilor prime suferă o instabilitate fără precedent, iar clienţii creează presiune pentru încadrarea în limitele de buget şi maximizarea avantajelor comerciale din partea furnizorilor”, a declarat Orlando Szasz, directorul general Renania.

“În acest context, am operat o restructurare în 2010, pe care o vom încheia anul acesta prin consolidarea echipei de vânzări. În plus, vom deschide un birou în China pentru achiziţii”, a completat Orlando Szasz.

În absenţa unei evaluări oficiale, reprezentanţii Renania estimau piaţa de profil la circa 100 mil. euro în 2008. În 2009, industria s-a contractat cu circa 20% pentru a înregistra o stabilizare în anul următor. Pentru 2011, compania apreciază o evoluţie a pieţei de 10%, la circa 83 mil. euro.

Renania şi-a dezvoltat un sistem logistic eficient ce permite livrarea în 24/48 ore a produselor prin intermediul flotei proprii.

Compania are capacitatea de a asigura în sistem « one stop shop » un pachet complet de soluţii care include auditul nevoilor, furnizarea de echipamente şi sisteme de protecţie, training-ul angajaţilor, programe de eficientizare a costurilor şi a proceselor interne.

Înfiinţată în 1995 la Târgu Mureş, Renania a început producţia propriilor produse în 2001. Din 2009, activităţile de producţie au fost transferate unei noi companii, Height Safety Engineering, care deţine marca Vertiqual (echipamente de lucru la înălţime) şi un centru de testare şi training.

“Vom continua să ne dezvoltăm activităţile de producţie şi export. Pentru 2011, vom aloca 300.000 euro pentru investiţii în utilaje de producţie, care se adaugă celor 200.000 euro investiţi anul trecut. De asemenea, urmărim să ne accentuăm prezenţa în Germania prin dezvoltarea unei structuri de vânzări locale şi prin extinderea gamei de produse disponibile », a declarat Roland Szasz, care conduce operaţiunile de producţie şi export ale mărcii Vertiqual.

Renania este liderul pieţei autohtone de echipamente şi sisteme de protecţia muncii, cu operaţiuni de import, distribuţie şi export. Compania, activă de 15 ani în industria de profil, este furnizor de soluţii integrate şi complete de tip «one stop shop».

Aceste soluţii acoperă evaluarea necesităţilor de protecţie şi a riscurilor, furnizarea de echipamente, programe de eficientizare a costurilor şi a proceselor interne.

Portofoliul Renania include peste 1000 de articole aparţinând unui număr de peste 60 de mărci internaţionale (3M, DuPont, Uvex, Ansell, Drager etc.) şi proprii (Vertiqual, Defender, Offshore). Renania are, în prezent, 91 de angajati şi peste 4000 de clienţi activi.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă