11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Calificari gratuite

Calificari gratuite

Agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca organizeaza in luna iulie cursuri de formare profesionala gratuite pentru adultii inregistrati la aceste institutii.
In aceasta luna sunt disponibile 3.691 locuri pentru inscrierea la cursurile de calificare-perfectionare, prin centrele proprii, prin centrele regionale de formare profesionala pentru adulti si prin furnizorii de formare profesionala autorizati. Dan Mucenic, director la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, a declarat ca meseriile in care vor fi pregatiti cei mai multi someri sunt lucrator in comert – 307 persoane, bucatar – 245, operator introducere, validare si prelucrare date – 236, lucrator in cresterea animalelor – 196, ospatar (chelner) vanzator in unitati alimentare – 171 persoane, zidar-pietrar-tencuitor – 144, lucrator in structuri pentru constructii – 134, operator calculator electronic si retele – 101 persoane.

In Bucuresti, AMOFM organizeaza 7 cursuri de calificare (ospatar, chelner, confectioner tamplarie din aluminiu si mase plastice, electrician constructor, instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze, dulgher-tamplar-parchetar, frizer). Pentru absolventii de liceu sau facultati se fac inscrieri pentru doua cursuri de perfectionare – de asistent manager si inspector resurse umane. In Capitala, inscrierile se fac la sediul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca din str. Spataru Preda nr.12, tel. 021.316.29.03 , iar in tara la agentiile judetene.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă