13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAlegeri 20166 din 10 români nu cunosc politici de integrare a persoanelor mai...

6 din 10 români nu cunosc politici de integrare a persoanelor mai în vârstă în câmpul muncii

Expo Media aduce in prim plan tendinte si solutii de sanatate si securitate in munca la prima editie a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc in data de 26 septembrie 2013, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Conform studiilor desfasurate de Agentia Europeana de Securitate si Sanatate in Munca in mai 2013,doar 7 la suta din angajatii din Romania stiu de existenta unor politici corporate de integrare a persoanelor varstnice in campul muncii. Mai mult, 53 la suta din romani considera ca pana in 2020 nu va creste numarul de angajati cu varste de peste 60 de ani. In cadrul studiului european axat pe siguranta ocupationala, Romania a iesit pe ultimul loc, din cele 31 de state implicate, in privinta procentului de respondenti care estimeaza un numar mai mare de angajati varstnici pana in 2020 (1 din 4 respondenti, respectiv un procent de 28 la suta).

Expo Media aduce in prim plan multe alte tendinte si directii de urmat in aria sanatatii si sigurantei la locul de munca la prima editie a conferintei “Workplace Safety Management Forum”, care va avea loc in data de 26 septembrie 2013 in incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Scopul acestei conferinte este acela de a oferi solutii practice si pertinente pentru prevenirea accidentelor in munca si de a prezenta tehnici de management al riscurilor, cu impact direct in reducerea costurilor de personal si siguranta ale companiilor.

Initiativa de a organiza acest eveniment de nisa a luat nastere ca raspuns la nevoia de informare de profil si eficientizare a proceselor specifice ale comunitatii de business si a publicului larg. Aproape jumatate dintre romani considera ca nu sunt informati corespunzator cu privire la securitatea si sanatatea in munca, iar 82 la suta din romani considera ca investitiile in solutii pentru siguranta si sanatate in munca genereaza o capacitate mai mare de munca si duc la cresterea competitivitatii, stimuland cresterea varstei de pensionare.

Printre speakerii acestei editii se numara experti incontestabili ai domeniului, precum: Cagatay Guler – Business Development Manager 3M Personal Safety Division Central Eastern Europe, Madalina Balan – Managing Partner, HART Consulting, Elena Jipa – avocat senior in cadrul SCPA Hristescu si Asociatii, Membru al Baroului Bucuresti si Irina Petrescu – avocat, Head of Legal Department, Gi Group.

“Ne dorim sa contribuim in mod autentic la imbunatatirea conditiilor de munca din Romania si incurajam companiile sa implementeze masuri de preventie inovatoare. Dincolo de obiectivele de afaceri, reducerea substantiala a accidentelor de munca reprezinta motorul ce sta la baza tuturor actiunilor Renania. Din aceste considerente sustinem conferinta Workplace Safety Management Forum si alte astfel de initiative cu impact socioeconomic direct.” declara Florentina Taudor – Director General, Renania Trade.

“Cea mai importanta resursa a oricarei companii este reprezentata de oameni. Workplace Safety Management Forum este primul pas dintr-un demers mai amplu de educare si eficientizare a ariei de siguranta ocupationala. Cred in acest proiect si in ecoul pe care il are in calitatea si productivitatea muncii, a serviciilor din Romania.” afirma Madalina Vilau – Managing Director, Expo Media.

Conferinta se bucura de sprijinul celor mai importanti jucatori ai domeniului, Renania – Presenting Sponsor si 3M Romania – Gold Partner.

Workplace Safety Management Forum este sustinut si de partenerii media: Revista Miscarea, Revista Constructiilor, Romania Libera, GadgetTrends, Revista Unelte si Echipamente, Constructiv, Club Afaceri, News Channel, Cariere, Hart Consulting.

Pentru inscrieri la eveniment va rugam sa ne contactati (laura.galos@expomedia.ro / 0731 141 414). Mai multe informatii despre conferinta sunt disponibile pe http://www.conferinte.ro/workplace-safety-management-forum.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă