Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vicepremierul Pogea nu doreste cresterea cotei unice de impozitare

Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat, ieri, ca nivelul actual de impozitare, de 16%, ar trebui pastrat, considerand ca majorarea veniturilor bugetare cu 3-4 puncte procentuale se poate realiza din surse de natura nefiscala. "Nu sunt ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.03.2006 - 00:00
Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat, ieri, ca nivelul actual de impozitare, de 16%, ar trebui pastrat, considerand ca majorarea veniturilor bugetare cu 3-4 puncte procentuale se poate realiza din surse de natura nefiscala.
"Nu sunt adeptul maririi cotei unice, cred ca trebuie sa ramana la acelasi nivel. Veniturile bugetare nu trebuie sporite prin majorarea taxelor si impozitelor directe, ci din surse de natura nefiscala, precum impozitul pe proprietati, redevente, taxele pe proprietate si taxele de mediu. Evaluam din ce zona ar putea proveni veniturile nefiscale si ce impact va avea fiecare categorie asupra bugetului", a declarat Gheorghe Pogea.
Vicepremierul a precizat ca veniturile bugetare sunt deja in crestere, prin imbunatatirea colectarii impozitelor. Pogea a explicat ca majorarea veniturilor bugetare este necesara in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, pentru asigurarea contributiei la bugetul comunitar si a cofinantarii diverselor proiecte realizate in parteneriat cu institutii financiare europene.
Majorarea veniturilor bugetare trebuie realizata si pentru respectarea angajamentelor din programul de guvernare, in special in ceea ce priveste invatamantul si sanatatea, a mai spus Pogea. Comisarul european pentru Afaceri Economice si Financiare, Joaquin Almunia, a declarat in luna februarie, la Bucuresti, ca reducerea impozitelor nu a fost o masura buna si are efecte negative. El a afirmat ca Romania va avea dificultati daca nivelul de colectare si cel al taxelor nu vor fi puse in acord cu necesarul de venituri la buget.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...