Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Valoarea deficitului comercial s-a dublat in acest an

Deficitul comercial a urcat in primele noua luni la 6,59 miliarde de euro, nivel dublu in raport cu perioada similara din 2004, valoarea consemnata in luna septembrie fiind de 776,5 milioane de euro, conform datelor prelucrate de Institutul ...

Share

Rl online 0 comentarii

28.10.2005 - 00:00
Deficitul comercial a urcat in primele noua luni la 6,59 miliarde de euro, nivel dublu in raport cu perioada similara din 2004, valoarea consemnata in luna septembrie fiind de 776,5 milioane de euro, conform datelor prelucrate de Institutul National de Statistica (INS). Potrivit INS, pentru perioada ianuarie-septembrie 2005, exporturile au urcat cu 17,6%, pana la 16,4 mi-liarde de euro, iar importurile au insumat 23 de miliarde de euro, in crestere cu 23,7%.
In luna septembrie, valoarea exporturilor a fost de 2 miliarde de euro, cu 21,6% mai mare fata de luna corespunzatoare din anul pre-cedent, in timp ce importurile au avansat cu 26,2%, la 2,8 miliarde de euro. In structura exporturilor, cele mai dinamice categorii de produse au ramas cele minerale, metalurgice, precum si mijloacele si ma-terialele de transport, cu majorari de 79,6%, 19,5%, respectiv 37,1%. In ceea ce priveste importurile, aceleasi sectoare inregistreaza schimbari semnificative, cu un plus de 46,8% la produse minerale, 31,8% la transport si 31,8% metalurgie.
Principalii parteneri ai Romaniei au ramas in primele noua luni ale anului tarile din Uniunea Europeana, care detin o pondere de 67,7% in structura exporturilor si 75,7% din totalul importurilor. Dupa regimurile vamale atribuite conform legislatiei din domeniul vamal, din totalul importurilor realizate in perioada ianuarie-septembrie, trei patrimi au fost importuri definitive.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...