12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Vacanta cu bani putini

Chiar daca ne place sau nu, cand este vorba de planurile pentru plaja si baie, din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca vacanta in afara granitelor tarii, parand a fi surzi si orbi la indemnurile autoritatilor de a fi solidari cu Litoralul romanesc.
Dezamagiti in mod repetat de preturile mult prea mari acolo unde se poate vorbi intr-adevar de servicii de calitate si de conditii necorespunzatoare acolo unde se ofera tarife mai mici, turistii romani au prins gustul vizitarii repetate a altor meleaguri. Dintre toate destinatiile propuse, insula Creta a capatat parca, in ultimele zile, o oarecare notorietate, din diferite motive: fie pentru ca au citit ca un apartament de acolo poate fi chiar mai ieftin decat unul din Crangasi, fie pentru ca multe agentii de turism s-au dat peste cap si au incropit o oferta charter cu 99 de euro. “Cu toate acestea, in mod surprinzator, cele mai multe solicitari le avem pentru sejururile ale caror tarife se situeaza in jurul a 700-800 de euro”, a declarat Ecaterina Badea, director de marketing la ONT Carpati, cea mai veche agentie de turism romaneasca.
Creta se poate dovedi insa o destinatie buna si pentru cei cu bani mai putini, care apreciaza conditiile oneste de cazare, dar pretuiesc si mai mult mancarea buna, posibilitatile multiple de distractie, atmosfera locala plina de farmec si varietatea locurilor de vizitat.

Dejunul, 5-7 euro/persoana

Imediat ce pune piciorul pe insula, turistul roman mai econom va constata ca preturile sunt, in general, similare celor din tara. Cei care au ales o varianta de sejur fara masa, in ideea de a obtine un tarif cat mai mic pentru pachetul de vacanta, vor constata ca nu au facut o alegere rea, intrucat aici se poate manca si cu 1,20 euro – un gyros simplu (un fel de carne preparata cam in acelasi fel cu shaorma). Daca se mai adauga un euro, portia se dubleaza si vine impreuna cu vestita salata tzatziki. In general, felul principal de mancare, ce costa circa 5-7 euro, poate fi impartit in familie, grecii nefiind in nici un fel deranjati de aceasta practica frecventa a turistilor neobisnuiti sa manance pana pocnesc. La fel se poate proceda cu orice fel de bautura – o sticla de bere de 500 ml costand 1,50-2 euro, ori una de vin – 3 euro. Mai mult chiar, nimeni nu va stramba din nas daca turistii aleg sa vina la masa cu bautura din supermarket.

Inchirierea unei masini, de la 15 euro/zi

Mijloacele de transport cele mai utilizate sunt autobuzele (de fapt autocare de ultima generatie), care circula cu o frecventa de invidiat, pentru a asigura la orice ora accesul turistilor spre orice punct de pe insula. Tichetele de calatorie sunt insa ceva mai scumpe decat suntem noi obisnuiti, insa pentru distante lungi acestea se amortizeaza – o calatorie intre doua localitati aflate la 130 km distanta costand 11,50 euro. Dar, de cele mai multe ori, impresionati de starea foarte buna a soselelor, romanii opteaza pentru inchirierea unei masini, ce se poate face pornind de la 15 euro pe zi.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă