8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUtilizatorii de carduri Visa au tranzactionat 67 milioane de dolari

Utilizatorii de carduri Visa au tranzactionat 67 milioane de dolari

In luna decembrie romanii si-au folosit cardurile Visa de aproape un milion de ori, in Romania si in strainatate, iar valoarea tranzactiilor a fost de 67 milioane de dolari, potrivit statisticilor publicate de Visa International. Platile electronice la comercianti au reprezentat jumatate din valoarea totala a tranzactiilor.
Comparativ cu decembrie 2004, s-a inregistrat o crestere cu 189% a valorii tranzactiilor la comercianti, in timp ce platile efectuate de catre romani cu carduri Visa in magazine au crescut cu 208%.
“Cresterile in utilizarea cardurilor Visa la comercianti in perioada sarbatorilor este spectaculoasa. Mai ales in luna decembrie rezultatele au avut o crestere semnificativa comparativ cu restul anului, care a fost determinata in buna parte si de ofertele promotionale ale bancilor membre din aceasta perioada”, spune Catalin Cretu, vicepresedinte Visa International CEMEA.
Tranzactiile pe carduri Visa efectuate in Romania au reprezentat 79% din total si au depasit 51 milioane de dolari, in timp ce operatiunile internationale au fost in valoare de aproape 14 milioane de dolari.
In perioada Craciunului romanii si-au utilizat cardurile Visa in principal pentru a cumpara mancare si bauturi din supermarketuri (4 milioane de dolari), in benzinarii (1,2 milioane de dolari) si pentru cadouri din magazinele de imbracaminte (0,76 milioane de dolari).
Romanii care au ales sa petreaca sarbatorile in strainatate si-au folosit cardurile Visa mai ales pentru cazare (1,6 milioane de dolari), in benzinarii (0,34 milioane de dolari) si bilete de avion (0,26 milioane de dolari).
La nivel global, cheltuielile de sarbatori procesate de Visa au crescut cu 13%, pana la 291 miliarde de dolari, comparativ cu 257 miliarde de dolari in aceeasi perioada din 2004. Ziua de varf a cumparaturilor la nivel international s-a inregistrat pe 22 decembrie, cand tranzactiile au totalizat 8,5 miliarde de dolari.
Ziua de varf a romanilor a fost pe 23 decembrie, cand s-au efectuat tranzactii de 3,3 milioane de dolari, care au reprezentat 5% din valoarea totala a operatiunilor derulate luna trecuta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă