Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Uniqa vrea pachetul majoritar de la Astra Asigurari

Societatea de asigurari Astra a anuntat ca noul sau actionar, Grupul Uniqa, este interesat sa obtina pachetul majoritar de actiuni, detinut in prezent de societatea Nova Trade. La inceputul acestei luni grupul austriac a preluat, de la Nova ...

Share

Dana Dobre 0 comentarii

22.06.2005 - 00:00
Societatea de asigurari Astra a anuntat ca noul sau actionar, Grupul Uniqa, este interesat sa obtina pachetul majoritar de actiuni, detinut in prezent de societatea Nova Trade. La inceputul acestei luni grupul austriac a preluat, de la Nova Trade, 27% din actiunile Astrei, printr-o tranzactie speciala derulata pe Bursa electronica RASDAQ. Dupa aceasta achizitie, Uniqa a incheiat un contract-cadru cu Nova Trade, contract care prevede ca activitatea companiei Astra sa fie condusa in joint-venture de cei doi parteneri. Prin acelasi document i se acorda gru-pului Uniqa posibilitatea, pe termen mediu, de a obtine pachetul majoritar de actiuni al Astra Asigurari. Una dintre conditiile pentru ca acest contract de joint-venture sa produca efecte juridice este rezolvarea definitiva a litigiilor referitoare la o majorare de capital a societatii ASTRA hotarata in anul 2003.
"Pentru a pune in aplicare planuri pe termen lung, o participare majoritara la capitalul societatii este intotdeauna favorabila. In special la intrarea pe o piata noua, cred ca o cooperare cu un partener local puternic reprezinta un avantaj hotarator. Noi am ajuns la o intelegere cu Nova Trade cu privire la modul in care i se poate asigura societatii ASTRA un loc bine determinat in cadrul grupului Uniqa. In echipa locala de conducere vom contribui in calitate de actionar minoritar cu experienta, instrumentele si avantajele unei societati de asigurari mari, asa cum este grupul Uniqa, pentru o dezvoltare comuna. In acest sens angajamentul nostru este de la bun inceput mai mult decat o participare la capital", a declarat directorul executiv al Uniqa, Konstantin Klien.
Uniqa Group a subscris, in 2004, prime in valoare de 3,6 miliarde euro. Veniturile nete din investitii ale grupului totalizau, la 31 decembrie 2004, 751 milioane euro, iar profitul net se situa la aproape 120 milioane euro. In cursul anului trecut, Uniqa Group a achizitionat Mannheimer Group din Germania si o companie de asigurari de viata din Italia - Claris Vita. Luand in calcul acum si Romania, grupul Uniqa este prezent in 13 tari europene. In Slovacia, Cehia, Polonia, Croatia si Ungaria Uniqa isi vinde produsele prin reteaua Raiffeisen. Recent, oficialii grupului Uniqa au anuntat intentia de a intra pe piata din Romania si Bulgaria. Obiectivul principal pentru aceste piete sunt produsele de bancassurance, care vor fi vandute, probabil, tot prin reteaua Raiffeisen, potrivit acordului de cooperare dintre cele doua institutii.
Compania Astra Asigurari a obtinut in 2004 un volum de prime de 48,4 milioane euro si o cota de piata de 5,6%. Portofoliul societatii este concentrat, corespunzator situatiei de pe piata din Romania, pe segmentul asigurarilor auto. Raportat la domeniul asigurarilor generale, Astra detinea, la finele lui 2004, o cota de piata de peste 7%, determinata de un volum de prime de aproape 48 milioane euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...