Unda verde pentru noile posturi din sectorul public

Executia veniturilor si cheltuielilor din bugetul general consolidat in anul 2005, veniturile si cheltuielile programate pentru 2006 si legislatia fiscala din perioada 2005-2006 au reperezentat temele de discutii purtate intre reprezentantii ...

Share

Dana Dobre 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Executia veniturilor si cheltuielilor din bugetul general consolidat in anul 2005, veniturile si cheltuielile programate pentru 2006 si legislatia fiscala din perioada 2005-2006 au reperezentat temele de discutii purtate intre reprezentantii Ministerului Finantelor Publice (MFP) si cei ai Fondului Monetar International (FMI) in perioada 25-30 ianuarie.
Referitor la cheltuielile salariale, au fost discutate cresterile prevazute pentru angajatii din sectorul de stat. De asemenea, a fost punctata masura Guvernului de a crea peste 8.500 de pozitii in sectorul public pentru stimularea cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene in Romania. S-a agreat faptul ca impactul asupra bugetului in sensul cresterii cheltuielilor salariale din cauza crearii acestor noi posturi va fi compensat in intregime de diminuarea "notei de plata" la salarii in sectorul bugetar, mai ales prin blocarea pozitiilor vacante, incluse in bugetul pentru 2006.
"La capitolul cheltuieli cu dobanzile, spre deosebire de anul trecut, nu se estimeaza deocamdata economii atat de mari, asa cum s-au inregistrat anul trecut datorita unei evolutii favorabile a cursului de schimb a monedei nationale, care
s-a apreciat fata de euro si dolarul american. Au fost abordate, de asemenea, transferurile si subventiile prevazute in bugetul pentru anul 2006, comparativ cu bugetul rectificat si cu executia bugetului pentru 2005", se mai arata in comunicatul Ministerului de Finante. In zilele urmatoare discutiile vor continua la sediul MF pentru a analiza mai departe evolutia cheltuielilor de capital si materiale in perioada 2004-2006, schimbarile de legislatie fiscala prevazute pentru 2006.

Citește totul despre:

Comentarii