20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăUn nou complex turistic de agrement, pescuit si vanatoare in Delta

Un nou complex turistic de agrement, pescuit si vanatoare in Delta

Saptamana trecuta a fost deschis un nou complex turistic in Delta Dunarii. Amplasat in rezervatie, pe malul Lacului Razelm, in apropiere de Jurilovca, Complexul “Lunca”, omologat la trei stele, se doreste o oaza de liniste si relaxare pentru turisti, pescari si vanatori. Unul din marile avantaje ale locului este ca se poate ajunge cu masina. Astfel, de la Bucuresti, pe Autostrada Soarelui-Slobozia-Tandarei-Harsova-Ciucurova si apoi la dreapta prin Slava Cercheza-Slava Rusa-DN 22, pe drumul spre Jurilovca-Lunca, apoi din nou la dreapta, se intra in complexul “Lunca”. Capacitatea de cazare este de 60 locuri, in 22 de apartamente elegante si opt camere, toate dotate cu facilitati la nivelul standardelor internationale, din care nu lipsesc: aerul conditionat, frigider-bar, televizor, linie de internet si telefon. Restaurantul poate primi 80 de consumatori, iar terasa are o capacitate de 40 de locuri. Preparatele servite aici sunt delicioase, accentul punandu-se pe preparate specifice zonei. Ambientul este pescaresc-vanatoresc, fapt ce te imbie sa poposesti mai mult la masa in dorinta de a mai afla o poveste de la maestrii care te inconjoara.
Vizitatorii zonei Lunca vor descoperi ca aceasta se intinde pe circa 1.500 ha si este formata din canale, japse, lacuri, diguri si o vasta arie acoperita de stuf ce formeaza cordonul verde al Razelmului, locul ideal pentru practicarea turismului, pescuitului, vanatorii, plimbarilor cu barca si observarii pasarilor de apa. Lunca este, de asemenea, punctul de plecare pentru destinatii ca: “Satul de Vacanta Gura Portitei”, Periteasca, Periboina, locuri situate pe plaja Marii Negre, pe malul estic al Razelmului.
Tarifele de cazare, pe noapte, sunt cuprinse intre 1.480.000 lei vechi camera dubla, 1.850.000 lei vechi apartamentele compuse din living si dormitor, si 2.035.000 lei vechi apartamentele cu terasa. Preturile nu includ micul dejun.
Pentru agrement, inchirierea unei barci cu rame costa 100.000 lei vechi/ora sau 300.000 lei vechi pe zi, pentru o hidrobicicleta se percep 100.000 lei vechi pe ora sau 300.000 lei vechi pe zi, iar pentru o barca cu motor cu insotitor tariful este de 700.000 lei vechi ora. Inchirierea unei salupe rapide cu o capacitate de opt persoane pe ruta Lunca-Gura Portitei costa 2.500.000 lei vechi/dus-intors; inchirierea unui vapor de minimum 10 persoane pe aceeasi ruta costa 300.000 lei/persoana; inchirierea unei salupe rapide cu o capacitate de opt persoane costa 2.500.000 lei vechi ora de mars; cea a unui vapor cu o capacitate de 20 de locuri costa 3.000.000 lei vechi ora de mars, inchirierea unui vapor de opt persoane este 1.200.000 lei vechi ora de mars; stationarea ambarcatiunilor costa 300.000 lei vechi ora de mars.
Pentru pescuitul recreativ sportiv, pretul pe zi pe canale este de 90.000 lei vechi, de 380.000 lei vechi/zi in amenajarea piscicola si 1.000.000 lei vechi/zi cel de tipul “no kill”.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...
Ultima oră
Pe aceeași temă